Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Goldman ABD ekonomisi üzerinden uyardı!

Goldman Sachs'ın stratejistleri, liderleri David Kostin tarafından düşülen bir notta, döngüsel hisse senetlerinin bu ay içerisinde gösterdiği düşük performansın mali koşullardaki sıkılaşmanın ekonomik büyümeyi engelleyebileceği yönündeki endişelere dikkat çekti. Ayrıca Goldman Sachs, ABD ekonomisinin nispeten dayanıklı olacağı görüşünü koruyarak finansal hizmetler, yarı iletkenler ve malzemeler gibi sektörlerdeki şirketlerin hala iyi bir durumda olabileceğine işaret etti.

Goldman ABD ekonomisi üzerinden uyardı!

Goldman’ın stratejistleri, “Faiz indirimi ve bilançolardaki olumsuz gelişmeleri beklemekle birlikte, büyüme görünümünde daha fazla düşüş yaşanması, bir satın alma fırsatı olarak görülebilir” şeklinde yazdılar.

Bu uyarı, Federal Rezerv’in enflasyonu kontrol altına almak amacıyla faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutma kararı aldığı ve 10 yıllık Hazine tahvil getirisinin 2007 yılından bu yana ilk kez 23 Ekim’de yüzde 5’in üzerine çıkmasıyla geldi.

RBC stratejisti Lori Calvasina ise aynı gün içerisinde getirilerdeki artışın sona ermesi halinde genel piyasanın kendi ayakları üzerinde durma olasılığının düşük olduğunu belirtti. Kostin, ayın başlarında yüksek faiz oranlarının ABD şirket karlarını etkileyebileceği konusunda uyarıda bulunmuş ve Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co. gibi stratejistler de kazanç görünümünün kötüleştiğini düşündükleri konusunda uyarıda bulunmuşlardı.

David Kostin, S&P 500 endeksinin yıl sonunda 4,500 puanı göreceğini öngörüyor. Bu tahmin, Bloomberg tarafından takip edilen stratejistler arasındaki ortalama olan 4,370 puanın biraz üzerinde bulunuyor. Kostin, endeksin yüksek değerlemesinin makul olduğunu savunuyor ve yıl sonuna doğru daha da yükselebileceğini öne sürüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler