Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Global tahvil endeksi 2008 miktarsal genişleme öncesi seviyeye yükseldi!

Zorlu bir enflasyon veri seti, riskleri daha da belirginleştirmeye yardımcı oldu, ancak nihayetinde bu haftanın ABD Hazine tahvili ihraçlarına olan…

Global tahvil endeksi 2008 miktarsal genişleme öncesi seviyeye yükseldi!

Zorlu bir enflasyon veri seti, riskleri daha da belirginleştirmeye yardımcı oldu, ancak nihayetinde bu haftanın ABD Hazine tahvili ihraçlarına olan talepte bir dereceye kadar hazımsızlık yaratmayı başardı.

2011’den bu yana en yüksek 30 yıl vadeli getiri, düşük talep ile karşılaştı ve Bloomberg’ın ölçüt Hazine tahvili endeksi dördüncü ardışık düşüş haftasına doğru yol aldı. Bu aynı zamanda “faiz eğrisinin boğa düzleşmesi” olarak adlandırılan şaşırtıcı trendin ivme kazanmış olması anlamına geliyor.

Zorluklar, Temmuz enflasyon verilerinin çoğunlukla tahminlerden biraz daha düşük gelmesi nedeniyle özellikle fark edildi, çünkü traderar Federal Rezerv’in bir sonraki toplantıda faiz oranlarını değiştirmeseler bile muhtemelen işleri henüz bitirmediğini ima edeceğini düşündüler. Fed yetkilileri, artışların durmasına rağmen faiz oranlarının hızla düşmeyeceğini net bir şekilde belirtmişlerdi.

Michelle Bowman, daha fazla artışı desteklemek istediğini ifade ederken, New York Fed Başkanı John Williams kısıtlayıcı ayarların bir süre daha gerekeceğini vurguladı. Philadelphia şubesinin Patrick Harker’ı da aynı duyguları yankılandırdı, hatta artışların sona erdiğini birçok meslektaşından daha fazla bir güvenle ifade etti.

Yatırımcılar ve merkez bankacıları için karmaşık sorun daha da zorlaşıyor. Son bir buçuk yıllık sıkılaştırma kampanyalarının ekonomik acı verdiği işaretler artıyor. Aynı zamanda enflasyon yapışkan kalırken, işgücü piyasaları merkez bankacılarının rahat hissetmeleri için çok iyi durumda. Moody’s Yatırımcı Hizmetleri, yüksek finansman maliyetlerinin önemli bir neden olduğu 10 Amerikan bölgesel bankasının kredi notunu düşürerek yatırımcıları tedirgin etti. Avrupa’da ise ekonomi, yüksek faizler ve mali kısıtlama nedeniyle kötü bir resesyona yol açma riski taşıyan euro döneminin en büyük politika kaynaklı darbesini yaşıyor. Araştırmalar, ECB’nin faiz artışlarının ekonomik üretimde %4 kesinti yapacağını; bu darbenin, kamu harcamalarına yeniden kısıtlamalar getirilmesine denk geleceğini gösteriyor.

Ancak, anahtar bir tahvil piyasası göstergesi, Fed’in enflasyonu dizginleme misyonunu tamamladığına dair şüphelerin sinyalini veriyor.

Yakından takip edilen tahvil piyasası enflasyon beklentisi ölçüsü, dokuz yılın en yüksek seviyelerine doğru yükselerek, Federal Rezerv’in yıllar boyunca yüksek fiyat baskılarıyla mücadele etmeye devam edebileceği endişesini işaret ediyor.

Ortada Kalma

Tahvil yatırımcıları resesyon bahislerinin hala belirgin bir şekilde uzakta olduğunu keşfetmeye devam ediyorlar. Bu, ciddi bir ekonomik daralma tahmini olan konsensüs çağrısı güvenilirliğini yitirdikçe, stratejistler ve portföy yöneticilerinden kafa karıştırıcı bir dizi öneri getirdi.

Goldman Sachs Group Inc. ve JPMorgan Chase & Co. müşterilere geçen haftaki düşüşten sonra Hazine tahvili almalarını söylediler. Invesco’dan Rob Waldner, ABD 10 yıl vadeli getirilerinin %3,5’in üzerine çıktığı “büyük bir alım fırsatı”ndan bahsetti. Bu, daha yüksek getiri olasılığı bekleyen birçok stratejistle karşıtlık oluşturuyor. Hedge fonlar tahviller satıldığında tahvillere kısa pozisyonlar eklerken, varlık yöneticileri uzun pozisyonların diğer tarafını almaya başlıyorlar.

$225 milyarın üzerinde yöneten Guggenheim Partners Investment Management, yumuşak iniş tezinin bir hayranı değil, bu nedenle yüksek kaliteli tahvillerde saklanırken, kredi piyasasının daha düşük kaliteli bölümlerinin vurulmasına hazırlanıyor.

Hafta, Almanya’nın 30 yıl vadeli faizlerinin 2014’ten bu yana en yükseğine çıkmasıyla başladı. Global tahvil endeksinin Federal Rezerv, nicel gevşeme olarak bilinen büyük ölçekli tahvil alımlarını açıklamadan önce Kasım 2008’de en son görülen %4 seviyesine doğru yol almasıyla sonlandı.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler