Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Fed Yöneticisinden ‘duraklama’ sinyali

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, Eylül'de faiz artırımına ara verilmesini destekleyen mesajlar verdi.

Fed Yöneticisinden ‘duraklama’ sinyali

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, Eylül’de faiz artırımına ara verilmesini destekleyen mesajlar verdi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller, enflasyondaki yavaşlamaya dikkat çekerek faiz artışlarına ‘temkinli’ biçimde devam edilmesi gerektiğini söyledi.

CNBC’ye konuşan Waller “Yakın zamanda adım atılmasını gerektiren bir şey yok. Verileri bekleyip görmemiz gerekir” diyerek Eylül toplantısında faiz artışı olmayabileceği mesajını verdi.

Fed yetkilileri faiz kararını 19-20 Eylül’deki toplantıda açıklayacak. Piyasalarda faiz artışı olmayacağı beklentisi hakim.

Fed son olarak Temmuz toplantısında politika faizini yüzde 5,25-5,5 aralığına yükseltmişti. Waller faiz artışından yana oy kullanmıştı.

ABD’de ekonomik veriler karışık sinyaller veriyor. İstihdam talebi kademeli biçimde yavaşlarken talep hala güçlü kalıyor ve bu durum büyümeyi de canlı tutuyor.

Bu sene yeni bir faiz artışını destekleyip desteklemeyeceği sorusuna Waller “Verilere bağlı olarak bakacağız” yanıtını verdi.

Fed/Mester: Faizler biraz daha yükselebilir

Öte yandan Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester Alman Börsen-Zeitung’a yaptığı bir açıklamada Fed’in daha fazla faiz artırması gerekebileceğini belirterek “Ancak Eylül ayı toplantısına daha çok var ve o zamana dek daha fazla veri göreceğiz” şeklinde konuştu.

Mester’in bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunmuyor.

 

 

 

 

 

bloomberght

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler