Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Euro Bölgesi tüketici enflasyonu ekim ayında yüzde 2,4’e geriledi

Euro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,4 olarak açıklandı. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini duyurdu.

Euro Bölgesi tüketici enflasyonu ekim ayında yüzde 2,4’e geriledi

Euro Bölgesi’nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,4 olarak açıklandı. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini duyurdu.

 

 

 

Verilere göre, Ekim ayında yüzde 2,9 olarak kaydedilen yıllık enflasyon, Kasım’da yüzde 2,4’e geriledi. TÜFE’de Kasım ayı, bir önceki aya göre yüzde 0,5 düşüş gösterdi.

 

Piyasa beklentileri, Ekim ayında Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyonun yüzde 2,7 olacağı yönündeydi. Ancak, veriler piyasa beklentilerinin altında geldi ve dikkat çekti.

 

Enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 6,9 ile gıda, alkol ve tütün ürünlerinde görüldü.

 

Gıda enflasyonunu yüzde 4 ile hizmetler, yüzde 2,9 ile enerji dışı sanayi ürünleri takip ederken, enerji ürünleri yüzde 11,5 geriledi.

 

AB uyumlu verilere göre, Kasım ayında enflasyon rakamları şu şekilde belirlendi: Slovakya’da yüzde 6,9, Hırvatistan’da yüzde 5,5, Avusturya’da yüzde 4,9, Slovenya’da yüzde 4,5, Estonya’da yüzde 4,1, Fransa’da yüzde 3,8, İspanya’da yüzde 3,2, Yunanistan’da yüzde 3, Almanya’da yüzde 2,3, İtalya’da yüzde 0,7, Belçika’da ise yüzde -0,7 olarak kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler