Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Euro Bölgesi PMI: Teknik resesyon dönemi

Şu anda daralmanın kötüleşmediğini ancak toparlanmanın da pek belirgin olmadığını doğruluyor. Genel olarak, bu hafif bir teknik resesyona işaret ediyor.

Euro Bölgesi PMI: Teknik resesyon dönemi

Euro Bölgesi genelinde Composite PMI, kasım ayında 46,5’ten 47,1’e yükseldi. Yükselişe rağmen mevcut seviye hala iş faaliyetlerinde bir daralma olduğunu gösteriyor.

Yeni siparişler azalmaya devam ederken bekleyen işler azalıyor. Bu durum imalat sektörü için hizmetlere kıyasla daha derin bir daralmaya işaret etmektedir. Ancak, yeni siparişler kasım ayında ekim ayına kıyasla biraz daha az düştü. Bu, şu anda daralmanın kötüleşmediğini ancak toparlanmanın da pek belirgin olmadığını doğruluyor. Genel olarak, bu hafif bir teknik resesyona işaret ediyor.

İstihdam beklentisi devam eden bir kötüleşme gösteriyor. Hizmetler sektöründeki iş büyümesi şimdiye kadar genel istihdamın artmasını sağlamıştı ancak anket, bu sektörde istihdamın şimdiye kadar bir yavaş tempoda büyüdüğünü gösteriyor. İmalat sektörü iş kaybederken, bu durum marjinal bir daralmaya neden oluyor.

Enflasyon sağlam bir şekilde aşağı yönlü bir trendde, ancak PMI, girdi maliyeti baskılarının devam ettiğini ve kasım ayında satış fiyatlarının geçen aya kıyasla arttığını gösteriyor. Bu durumun temel nedeni, imalat sektöründeki fiyatların devam eden düşüşlere karşın, bu, talebin önemli ölçüde zayıflamasına rağmen enflasyon baskılarının henüz bitmediğine dair bir uyarı niteliği taşımakta.

ING

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler