Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ECB’nin büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmesi bekleniyor

Barclays ekonomistleri, ECB'nin perşembe günü yapılacak Yönetim Konseyi toplantısında yeni makro tahminler setini açıklayacağını, açıklanacak tahminlerin muhtemelen daha zayıf bir Euro Bölgesi GSYH büyümesine işaret edeceğini bildirdiler. 

ECB’nin büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmesi bekleniyor

Barclays ekonomistleri, ECB’nin perşembe günü yapılacak Yönetim Konseyi toplantısında yeni makro tahminler setini açıklayacağını, açıklanacak tahminlerin muhtemelen daha zayıf bir Euro Bölgesi GSYH büyümesine işaret edeceğini bildirdiler.

 

 

 

Ekonomistler Mariano Cena ve Silvia Ardagna, ECB’nin 2023 ve 2024 yılları için halihazırda yüzde 0,9 ve yüzde 1,5 olan GSYH büyüme tahminlerini yüzde 0,6 ve 1,0 olarak revize edeceğini öngördüler ve risklerin aşağı yönlü olduğunu savundular.

 

Barclay ekonomistlerine göre, ikinci çeyrekte beklenmedik bir şekilde zayıflayan ekonomii ve başta Çin olmak üzere zayıflayan küresel zemin büyümeyi olumsuz etkileyecek ve beklenenden daha yüksek seyreden enerji fiyatları ile ECB’nin önceki tahminleriyle uyumlu nominal ücret artışı da tüketimi baskılayacak.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler