Sosyal Medya

Döviz

ECB faizleri 25 baz puan artırdı, yeni faiz artışı sinyali verdi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi toplantısında mevduat faizini 25 baz puan daha artırarak tarihi bir seviyeye yükseltti ve kötüleşen…

ECB faizleri 25 baz puan artırdı, yeni faiz artışı sinyali verdi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi toplantısında mevduat faizini 25 baz puan daha artırarak tarihi bir seviyeye yükseltti ve kötüleşen ekonomik koşullarda enflasyonu düşürmek için daha fazla artışa ihtiyaç olup olmayacağı konusunda seçeneklerini açık tuttu. Bununla birlikte faizlerin yeterince kısıtlayıcı seviyelere “getirileceği” yönündeki yönlendirmeye bu toplantı sonrasındaki bildiride yer vermedi.

Art arda dokuzuncu kez yapılan artışla, ECB’nin bankaların mevduatlarına ödediği faiz oranı yüzde 3.50’den 3.75’e çıkarıldı. Bu, euro banknot ve madeni paraların henüz tedavüle girmediği 2000 yılından bu yana görülen en yüksek oran.

ECB, Yönetim Konseyi toplantısı sonrasındaki açıklamasında daha fazla artışa dair net bir ipucu çıkarmadı. ECB, “Yönetim Konseyi’nin gelecekteki kararları, ECB’nin temel faiz oranlarının yeterince kısıtlayıcı seviyelerde belirlenmesini sağlayacaktır” dedi. Haziran ayındaki açıklamasında ECB, faiz oranlarının yeterince kısıtlayıcı seviyelere “getirileceğini” söylemişti, bu da daha fazla artış anlamına geliyordu.

ECB’nin faiz kararının ardından Euro/dolar paritesi 1,1098 seviyesine kadar geriledi, TSİ 15:28 sularında 1,11015 seviyesinde seyrediyordu.

Ekonomi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler