Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Çin’in yeni hedefi 140 milyar dolarlık ekonomik artış

Çin, ekonomisini canlandırmayı amaçlayan bir hamleyle, sel kontrolü ve afet yönetimine odaklanan ikinci bir kamu yatırım projesi grubunun seçildiğini duyurdu. Bu eylem, ekonomik büyümeyi canlandırmak amacıyla Ekim ayında açıklanan daha büyük bir tahvil ihracı ve yatırım girişiminin bir parçası.

Çin’in yeni hedefi 140 milyar dolarlık ekonomik artış

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu (NDRC) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, planlanan toplam yatırım tutarı 560 milyar yuanı (1 CNY = 0,14 USD) aşan 9.600 proje belirlediğini açıkladı. Bu tahsisat, dördüncü çeyrek için 1 trilyon yuan (140 milyar dolar) ek devlet tahvili ihracından halihazırda belirlenmiş olan 800 milyar yuan’dan fazla tutarın bir kısmını oluşturuyor.
Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin, COVID-19 salgınının ardından toparlanmaya çalışıyor. Ülke şu anda durgun tüketici harcamaları, azalan ihracat, yabancı yatırımlardaki düşüş ve kötüleşen emlak krizi gibi çok sayıda ekonomik zorlukla mücadele ediyor.
NDRC yeni açıklanan projelerin önemini vurgulayarak, bu projelerin Çin’in sel kontrol sistemlerini, acil müdahale mekanizmalarını ve afet yardım kabiliyetlerini geliştireceğini ve nihayetinde vatandaşların can ve mal güvenliğini koruyacağını belirtti.
Devlet tarafından işletilen Xinhua haber ajansının bildirdiğine göre, bu mali taahhüt Çin’in 2023 yılı bütçe açığı oranını bir önceki yüzde 3’ten yaklaşık yüzde 3.8’e çıkaracak.
NDRC ayrıca, yatırım için fonların hızlı bir şekilde tahsis edilmesini sağlamak üzere diğer hükümet birimleriyle birlikte çalışacağına dair güvence verdi. Ayrıca komisyon, bu projelerin inşasında yüksek kalite standartlarını koruma sözü verdi.

(Investing.com)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler