Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Çiftçilerin çıkarını savunan Polonya’dan ithalat çıkışı: Ukrayna’dan tahıl almayacağız

Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna tahılı ihracatına yönelik kısıtlamaları uzatmaması halinde Polonya'nın bu karara uymayacağı bildirildi.

Çiftçilerin çıkarını savunan Polonya’dan ithalat çıkışı: Ukrayna’dan tahıl almayacağız

PARAANALİZ.COM

Polonya ve Macaristan geçtiğimiz Nisan ayında tek taraflı olarak sınırlarını Ukrayna’dan tahıl ve diğer gıda maddelerinin ithalatına kapatmıştı. Avrupa Birliği (AB), geçtiğimiz Mayıs ayında Polonya, Macaristan, Romanya, Slovakya ve Bulgaristan’ın 5 Haziran’a kadar buğday, mısır ve yağlı tohumlarının yurt içi satışını yasaklamasına izin vermiş ardından söz konusu yasağı 15 Eylül’e kadar uzatmıştı. Başta Polonya olmak üzere anılan ülkeler yasağın tekrar uzatılmasından yana tavır almışlardı.

UKRAYNA’DAN TAHIL İTHALATINA DAİR POLONYA’DAN SERT AÇIKLAMA

Ukrayna’dan tahıl ihracatına dair açıklama yapan Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Brüksel yetkililerinin kararı ne olursa olsun Ukrayna tahılı için sınırlarını açmayacaklarını belirtti.

Konuya dair sosyal medya hesabından videolu açıklama yapan Başbakan Morawiecki, Polonya’nın Ukrayna tahılının akışına izin vermeyeceklerini, komşularına yardım etmeleri gerektiğinde kalplerini ve evlerini açtıklarını kaydederek şu ifadelere yer verdi:

“Polonya’nın çıkarları için mücadele etmek zorunda kaldığınızda, çiftçilerimizin çıkarlarının korunacağını yalnızca Hukuk ve Adalet Partisi hükümeti garanti eder.”

Polonya tarımına zarar vermeye “hayır” dediklerine dikkat çeken Morawiecki, Ukrayna tahılının ortak AB pazarına ithalatını durduran şeyin Polonya’nın sert tavrı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Polonya, Ukrayna tahılının akışına izin vermeyecek. Brüksel yetkililerinin kararı ne olursa olsun sınırı açmayacağız. Bunu dikkate almaları gerekiyor, çünkü Polonyalılar bunu göze alıyor.”

(HABER MERKEZİ)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler