Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Brent petrolün varil fiyatı rekor düzeye çıktı

Suudi Arabistan ve Rusya’nın arz kesintilerine Ekim ayında devam edeceği kaygısıyla Brent petrolün varil fiyatı 88.92 dolara yükseldi. Böylelikle Brent…

Brent petrolün varil fiyatı rekor düzeye çıktı

Suudi Arabistan ve Rusya’nın arz kesintilerine Ekim ayında devam edeceği kaygısıyla Brent petrolün varil fiyatı 88.92 dolara yükseldi.
Böylelikle Brent petrolü geçen yıl kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi görmüş oldu.
Geçtiğimiz hafta sonunu 84,48 dolardan kapanan Brent petrolün varil fiyatı, bu hafta, geçen haftaya göre yüzde 5,2 artarak 88,92 dolar seviyesinden kapandı.
Batı Teksas türü ham petrolün varili ise geçen haftaki kapanışa göre yüzde 7,7 artarak haftayı 86,05 dolar seviyesinde bitirdi.
Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 1 Eylül’deki toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, OPEC+ grubunun yeni bir arz kesintisi anlaşması yapmaya hazırlandığını duyurmuştu.
Suudi Arabistan, Temmuzda ayında başladığı, Ağustos ayında ise uzattığı günlük 1 milyon varil kesinti uygulamasının süresini Eylül ayını kapsayacak şekilde uzatmıştı.
Rusya ise Ağustos ayında petrol ihracatını günlük 500 bin varil düzeyinde azaltmış ardından petrol ihracatını gönüllü olarak azaltmaya devam edeceğini, Eylül ayında da petrol arzında günlük 300 bin varillik kesintiye gideceğini duyurmuştu.
PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler