Sosyal Medya

Borsa

BofA Fon Yöneticileri Anketi, yatırımcıların nakitten hisse senedine yöneldiklerini gösterdi

Bank of America Corp. tarafından yapılan bir ankete göre, Fed’in politika gevşetme beklentileri hisse senetlerine hücumu körüklerken, yatırımcılar 2022’nin başından…

BofA Fon Yöneticileri Anketi, yatırımcıların nakitten hisse senedine yöneldiklerini gösterdi

Bank of America Corp. tarafından yapılan bir ankete göre, Fed’in politika gevşetme beklentileri hisse senetlerine hücumu körüklerken, yatırımcılar 2022’nin başından bu yana en iyimser durumda.

Michael Hartnett liderliğindeki bir stratejist ekibi Salı günkü notunda, Aralık ayında ankete katılan küresel fon yöneticilerinin gelecek yıl için Goldilocks ortamı – çok sıcak veya çok soğuk olmayan istikrarlı bir ekonomi – konusunda Ocak 2022’den bu yana en iyimser olduğunu yazdı.

Bu çerçevede, anket, yatırımcıların Fed’in faiz oranlarını artırmaya başlamasından bu yana hisse senetlerine en fazla ağırlık verdiğini ve nakit tahsisatlarının %4,7’den %4,5 ile iki yılın en düşük seviyesine indiğini gösterdi. Bu arada, fon yöneticileri son 15 yılın en yüksek tahvil ağırlığına sahip. Ayrıca Mart 2009’dan bu yana tahvillere kıyasla emtialarda en fazla düşüş görülüyor.

Hartnett, varlık fiyatlarının yeni taktiksel itici gücünün “konumlandırma değil politika” olduğunu söyledi.

Fed’in 2023’teki son toplantısı, gelecek yıl faiz indirimi olasılığı ile güvercin bir eğilim beklentilerini körükledi. S&P 500 rekor seviyeye yaklaşırken Nasdaq 100 bu seviyeyi çoktan aştı.

Ancak ralliye rağmen Goldman Sachs Group Inc. ABD hisse senedi fonlarının 2023’e kadar sadece 95 milyar dolar akış aldığını, para piyasası fonlarının ise 1 trilyon dolardan fazla akış aldığını söyledi. Yatırımcıların, faiz oranları düştükçe ve enflasyon azaldıkça 2024 yılında nakit varlıklarını hisse senedi tahsislerini finanse etmek için kullanmaları bekleniyor.

BofA anketine katılanların net %91’i ABD merkez bankasının faiz artırımlarının sona erdiğini ve tahvil getirileriyle birlikte daha düşük faiz beklentilerinin bu yüzyıl için rekor seviyede olduğunu söyledi. Tahviller ve teknoloji, Fed kesintilerinden en çok kazananlar olarak görülüyor.

Riskler açısından, yatırımcılar en çok 2024’te sert bir iniş ya da resesyona karşı temkinli. Bununla birlikte, net %66’lık bir kesim önümüzdeki 12 ay içinde küresel ekonomi için yumuşak bir iniş bekliyor. Hartnett, en iyi sert iniş karşıtı ticaretin uzun nakit ve Apple Inc. gibi “Muhteşem Yedili” olarak adlandırılan hisse senedi grubunun kısa olduğunu söyledi.

Anket 8 Aralık – 14 Aralık tarihleri arasında 219 katılımcıyı ve 611 milyar $’lık yönetim altındaki varlığı kapsayacak şekilde gerçekleştirildi.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler