Sosyal Medya

Döviz

BlackRock’tan önemli uyarı: Piyasalar Fed hakkında yanılıyor

BlackRock Inc.’e göre, Federal Rezerv, yatırımcıların bankacılık krizi korkuları piyasaları sarstığı için aksi yönde gelişen beklentilere rağmen faiz oranlarını yükseltmeye…

BlackRock’tan önemli uyarı: Piyasalar Fed hakkında yanılıyor

BlackRock Inc.’e göre, Federal Rezerv, yatırımcıların bankacılık krizi korkuları piyasaları sarstığı için aksi yönde gelişen beklentilere rağmen faiz oranlarını yükseltmeye devam edecek.

Dünyanın en büyük para yöneticisine göre, enflasyona bağlı tahviller tervih edilmeli (yükselen fiyatlardan koruma sağlayan menkul kıymetler), çünkü piyasalar, ekonomi durgunluğa doğru sürüklenirken Fed’den yakında faiz indirimlerini beklemekte yanılıyor. BlackRock Yatırım Enstitüsü stratejistlerine göre Fed ve benzerleri, bankacılık sektörünü rahatsız eden sıkıntıların enflasyona karşı savaşlarını durdurmayacağını açıkça belirttikleri için bu sefer durum farklı.

Stratejistler, “Bu yıl faiz indirimi beklemiyoruz – faiz indirimi beklentileri durgunluk vurdukça merkez bankalarının ekonomiyi kurtarmak için acele edeceği eski taktik kitabına göre” dedi. “Önümüzde enflasyonu frenlemenin yeni, daha nüanslı bir aşamasını görüyoruz: daha az mücadele ama yine de faiz indirimi yok.”

Firma, gelişmiş piyasa hisse senetlerinde zayıf bir pozisyonu koruyor.

BlackRock’un görüşü, Fed’in resesyon riski arttıkça faiz oranlarını yükseltmeye devam etme ihtiyacı konusunda yanıldığını söyleyen TD Securities ve DoubleLine Capital LP’ninkilerle çatışıyor. Birkaç ABD bankasının ve Credit Suisse Group AG’nin bu ay çöküşü, para politikasının görünümü üzerinde küresel bir yeniden düşünme başlattı.  Bu da Hazine getirilerinde on yıldan uzun bir süredir en büyük dalgalanmaları tetikledi.

Merkez bankası politikasındaki değişikliklere karşı en hassas menkul kıymetler arasında yer alan ABD iki yıllık tahvillerinin getirileri Salı günü, bankacılık sektörü etrafındaki dalgalanmaların hafiflemesiyle önceki günkü toparlanmayı bu yılın en düşük seviyelerine yakın seviyelerden devam ettirmekteydi. Yatırımcılar Mayıs ayında çeyrek puanlık bir Fed faiz artışı beklentisiyle fiyatlamaya geri dönmüş olsalar da, piyasaların henüz tamamen rahatlamadığını düşünerek yıl sonuna kadar yaklaşık 65 baz puan gevşeme olabileceğini iddia ediyorlar.

İki yıllık Hazine getirileri Salı günü 5 baz puan artarak %4,05’e yükseldi. Euro bölgesi devlet tahvilleri de satıldı ve iki yıllık Alman notunun getirisi 12 baz puan yükselerek %2,64’e ulaştı.

 

Son ekonomik veriler, BlackRock’un Fed’in “sıkı bir işgücü piyasası nedeniyle enflasyonun ne kadar inatçı olduğunu hafife aldığı” görüşüne destek veriyor. ABD çekirdek tüketici fiyatları  Şubat ayında yükselirken, New York Fed’in araştırması enflasyonun  daha  önce beklenenden daha uzun süre yüksek kalmaya hazır göründüğünü ortaya koydu.

BlackRock stratejistleri, “Fed’in piyasalar tarafından fiyatlanan faiz indirimlerini ancak daha ciddi bir kredi sıkışıklığı yaşanırsa ve beklediğimizden daha derin bir durgunluğa neden olursa sağlayabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler