Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Azerbaycan’da gaz hamlesi

Birleşik Arap Emirliği’nin (BAE) petrol devi Adnoc, Azerbaycan’daki satın alma ile ilk büyük küresel gaz anlaşmasını yaptı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin…

Birleşik Arap Emirlikleri’nden Azerbaycan’da gaz hamlesi

Birleşik Arap Emirliği’nin (BAE) petrol devi Adnoc, Azerbaycan’daki satın alma ile ilk büyük küresel gaz anlaşmasını yaptı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük petrol üreticisi, Azerbaycan’daki bir doğal gaz sahasından hisse satın alarak şirketin ilk büyük uluslararası hidrokarbon varlık alımını gerçekleştiriyor.

Abu Dhabi National Oil Co. tarafından yapılan açıklamada, Hazar Denizi’ndeki Absheron gaz sahasında yüzde 30 hisse satın almak üzere anlaşmaya varıldığı belirtildi. Azerbaycan’ın devlet petrol şirketi Socar ve Fransız ortağı TotalEnergies SA, anlaşma kapsamında projenin yüzde 15’er hissesini Adnoc’a satacak. Sözleşmenin mali koşulları açıklanmadı.

Devlet ve özel petrol üreticileri, enerji ve tüketici ürünlerine yönelik artan küresel talebi ham petrolden daha temiz yanan bir yakıtla karşılamaya çalıştıkları için gaz varlıklarını giderek daha fazla geliştiriyor.

Halen küresel ısınmaya katkıda bulunan karbon gazı salan gaz, enerji santrallerinde yakılabildiği gibi cep telefonları, bilgisayarlar ve otomobil parçalarına giren plastik ve diğer malzemeleri oluşturan kimyasal işlemlerde de kullanılabiliyor.

 

 

bloomberght

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler