Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Apple, Çin ile görüştü!

Apple, Çin'in Batılı uygulamalara yönelik baskılarına karşı çıkıyor.

Apple, Çin ile görüştü!

Apple, Çin’in Batılı uygulamalara yönelik baskılarına karşı çıkıyor.

 

 

Apple, Çin’de uygulama mağazasında bulunan birçok yabancı uygulamayı yasaklayacak yeni kurallara karşı çıkıyor.

 

Wall Street Journal’ın haberine göre, Apple yetkilileri geçtiğimiz aylarda Çinli yetkililerle bir araya gelerek, yeni kuralların şirketin Çin’deki kullanıcılarına erişimini sınırlayacağı konusunda endişelerini dile getirdi.

 

Yetkililer, Apple’a kayıt dışı yabancı uygulamaları yasaklayan kuralları sıkı bir şekilde uygulaması gerektiğini söyledi.

 

Buna karşın Pekin yönetimi, son yıllarda akıllı telefon ve mobil uygulama kullanımına yönelik denetimlerini genişletiyor.

 

Çin’in siber uzay düzenleyicisi Çarşamba günü, yeni kuralları uygulamaya başladığının sinyalini vererek, iş ayrıntılarını doldurmayı tamamlayan ilk mobil uygulama mağazalarının isimlerini yayınladı, ancak Apple’ın App Store’u listede yok.

 

Apple, Çin’deki uygulama mağazasının Pekin’in yeni kurallarına nasıl uyacağını açıklamadı. Uzmanlar, Apple’ın uyumluluğunun on binlerce uygulamanın Çin’deki uygulama mağazasından kaldırılmasına yol açabileceğini söylüyor.

 

WSJ, Apple çalışanlarının kuralların nasıl uygulanacağı ve kullanıcılarını nasıl etkileyeceği konusunda endişelerini dile getirdiklerini söyledi.

 

APPLE HİSSELERİ NE OLACAK?

 

Apple, teknoloji sektörünün en büyük şirketlerinden biri ve hisseleri, yatırımcılar arasında her zaman popüler oldu. Tilia Fiduciary Partners Inc., 2. çeyrekte Apple hisselerindeki pozisyonunu %4,1 oranında artırdı. Bu, şirketin varlıklarının %5,7’sini oluşturuyor ve hisse senedini en büyük pozisyonu haline getiriyor.

 

Tilia Fiduciary Partners Inc.’in Apple hisselerindeki pozisyonunu artırması, şirketin güçlü performansına olan güvenini gösteriyor.

 

Diğer kurumsal yatırımcılar da Apple’daki pozisyonlarında artış yaptı. Moneta Group Investment Advisors LLC, Apple’daki hisselerini 4. çeyrekte %116.483,5 oranında artırdı. Norges Bank, dördüncü çeyrekte Apple hisselerinde 21.746.940.000 $ değerinde yeni bir hisse satın aldı.

 

Morgan Stanley, Apple hisselerindeki payını dördüncü çeyrekte %14,2 oranında artırdı. Berkshire Hathaway Inc, Apple’daki pozisyonunu ilk çeyrekte %2,3 oranında artırdı. Providence Capital Advisors LLC, Apple’daki hisselerini 1. çeyrekte %16.638,6 oranında artırdı.

 

APPLE HİSSE FİYATI BEKLENTİLERİ

 

Analistler, Apple hisseleri için çeşitli fiyat hedefleri belirledi. Wells Fargo & Company, hisse senedi için hedef fiyatını 210,00 dolardan 225,00  dolara yükseltti.

 

Tigress Financial hedef fiyatı 210,00’dan 225,00  dolara güncelledi. Barclays ise hisse senedi için hedef fiyatını 167,00 dolara düşürdü. Citigroup, hisse senedi için hedef fiyatını 240 dolara  yükseltti.

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler