Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos neden sığınak inşa etti? Sebebi ortaya çıktı! Kıyamete hazırlık mı?

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, ABD'nin en yüksek gelirli mahallelerinden birine taşınarak dünyaca ünlü isimlerle aynı çatı altına yerleşti. Bezos'un tercih ettiği bu yer, 'milyarder sığınağı' olarak adlandırılan bölgeler arasında yer alıyor.

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos neden sığınak inşa etti? Sebebi ortaya çıktı! Kıyamete hazırlık mı?

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, ABD’nin en yüksek gelirli mahallelerinden birine taşınarak dünyaca ünlü isimlerle aynı çatı altına yerleşti. Bezos’un tercih ettiği bu yer, ‘milyarder sığınağı’ olarak adlandırılan bölgeler arasında yer alıyor.

 

 

Elon Musk ve Bernard Arnault’un ardından dünyanın en zengin üçüncü kişisi olarak bilinen Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, uzun yıllardır yaşadığı ABD’nin Seattle eyaletinden sürpriz bir şekilde ayrıldığını duyurdu.

 

Şirketinin temellerini attığı, 1994 yılından bu yana ev sahibi olduğu Seattle’daki adresinden ayrılma kararı, yakınları ve mahalle sakinleri arasında bir sır perdesiyle örtülü bir şekilde gerçekleşti.

 

59 yaşındaki Bezos’un Seattle’daki evinden ve garajından ayrılış anları, sosyal medya hesabından paylaştığı anlık gönderilerle adeta takipçileri tarafından izlendi. Amazon’un evrimine tanıklık eden bu sembolik adresin terk edilmesi, Bezos’un Miami gibi ABD’nin en lüks bölgelerinden birinde ne gibi planlar yaptığı ise merak ediliyordu.

 

Bezos, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada duygusal bir tonla şunları ifade etti:

 

“Seattle’da, herhangi bir yerde yaşadığımdan daha uzun süre kaldım. Bu taşınma, heyecan verici olsa da benim için duygusal bir karar. Seattle her zaman kalbimde özel bir yere sahip olacak.”

 

 

Jeff Bezos’un şaşırtıcı taşınma kararı, aslında Miami’ye olan bağının yalnızca bir dönüş değil, aynı zamanda çocukluk anılarına uzanan bir yolculuk olduğunu ortaya koydu.

 

Bezos’un ailesiyle birlikte çocukluk yıllarını geçirdiği Miami’deki deneyimi, şimdi yeniden yaşamaya başladığı bir dönemi temsil ediyor. Üstelik, Bezos’un anne ve babasının hala ABD’nin güneydoğusundaki bu bölgede yaşaması, onun için duygusal bir bağın da simgesi.

 

Miami’de geçmiş deneyimlerinin ötesinde, Bezos’un şimdiki tercihi olan 79 milyon dolar değerindeki 7 odalı malikane, hayatında yeni bir sayfanın açılmasını simgeliyor.

 

Bu muazzam mülkte, sinema, kütüphane, havuz ve şarap mahzeni gibi lüks özellikler bulunuyor. Yaklaşık 2 dönümlük bu alanda, geçtiğimiz yıl Bezos tarafından alınan diğer bir malikane daha bulunması, ünlü milyarderin Miami’deki yaşam alanını genişlettiği ve kendine özgü bir çiftlik hissiyatı yarattı.

 

Mark Zuckerberg’in de gizli malikanesi ortaya çıktı

 

Öte yandan teknoloji milyarderi Mark Zuckerberg’in Hawaii’de yer alan gizli malikanesi ortaya çıktı. Meta CEO’su Zuckerberg’in devasa bir yer altı sığınağı ve 100 milyon dolarlık geniş bir malikane inşa ettirdiği görüldü.

 

 

Malikanelerin altındaki tünellerin bu sığınağa bağlandığı, sığınağın patlamaya dayanıklı bir kapı, devasa bir yaşam alanı, bir kaçış kapağı ve uzun süre hayatta kalınabilecek kadar gıdayla doldurulduğu aktarıldı. En az 30 yatak odası ve 30 banyonun olduğu yaşam alanı üzerinde 2014’ten bu yana çalışıldığı ve artık neredeyse bitmek üzere olduğu da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

 

Mark Zuckerberg’in, sosyal medya patronunun kıyamet günü hazırlıklarını gizlemeye çalıştığını düşündüren gizli bir projeyle, yeraltı sığınağı ve kendi gıda ve enerji kaynaklarıyla tamamlanan 100 milyon dolarlık geniş bir Hawaii yerleşkesi inşa ettiği bildiriliyor.

 

 

Wired’ın emlak kayıtları ve müteahhitlerle yaptığı görüşmelere dayanarak yaptığı araştırmaya göre, Facebook kurucusunun Koolau Ranch adlı kompleksi halihazırda kısmen inşa edilmiş durumda ve modern tarihin en pahalı kişisel inşaat projelerinden biri olarak şekilleniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler