Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Amazon, otomobil satacak

ABD merkezli teknoloji devi Amazon, Hyundai ile stratejik bir anlaşma yaparak 2024'ten itibaren internet sitesi üzerinden araç satışlarını da içerecek şekilde işbirliği kararı aldı.

Amazon, otomobil satacak

ABD merkezli teknoloji devi Amazon, Hyundai ile stratejik bir anlaşma yaparak 2024’ten itibaren internet sitesi üzerinden araç satışlarını da içerecek şekilde işbirliği kararı aldı.

 

 

 

Amazon, ABD’deki kullanıcılarına 2024’ten itibaren araç satışı da yapacak bir döneme giriş yapıyor. Şirketin açıklamasına göre, Hyundai bu yeni dijital alışveriş platformunda öne çıkan markalardan biri olacak. Yapılan duyuruda, müşterilerin bölgesel olarak mevcut araçları, istedikleri model, renk ve donanım gibi özelliklere göre Amazon üzerinden bulabileceği belirtiliyor.

 

Ayrıca, müşterilerin çeşitli ödeme seçenekleriyle çevrim içi olarak alışveriş yapabileceği ve daha sonra aracı yerel bayilerden teslim alabileceği ya da kendilerine gönderilebileceği aktarılıyor. Hyundai’nin bu dijital dönüşüm sürecinde Amazon Web Services (AWS) ile işbirliği yaparak bulut teknolojisini kullanması da vurgulanıyor. Bu anlaşmanın parçası olarak, Hyundai’nin veri odaklı bir yapıya geçiş yaparak şirket içi uygulamalarını AWS altyapısına taşıyacağı belirtiliyor.

 

Öte yandan, yeni nesil Hyundai araçları Amazon’un yapay zeka asistanı Alexa ile daha etkileşimli olacak. 2025’ten itibaren, Hyundai’nin yeni nesil araçlarını satın alanlar Alexa deneyimine araçlarında da erişebilecekler. Sürücüler, araçlarında Alexa aracılığıyla müzik, podcast veya sesli kitap çalabilecekleri gibi güncel trafik bilgileri veya hava durumu gibi raporlara da erişebilecekler.

 

Amazon CEO’su Andy Jassy, Hyundai’nin yenilikçi yapısına vurgu yaparak bu ortaklığın çevrim içi araç alımını kolaylaştırmanın yanı sıra, Hyundai araçlarında Alexa kullanımını da destekleyeceğini belirtti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler