Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Alibaba gözden düştü! Morgan Stanley, favoriden çıkardı

Alibaba'nın (BABA) hisseleri, şirketin geçen haftaki mali raporunda bulut segmentinin halka arzını iptal etme kararı sonrasında yüzde 10 değer kaybetti.

Alibaba gözden düştü! Morgan Stanley, favoriden çıkardı

Alibaba’nın (BABA) hisseleri, şirketin geçen haftaki mali raporunda bulut segmentinin halka arzını iptal etme kararı sonrasında yüzde 10 değer kaybetti.

 

 

Yatırımcılar Alibaba’nın bulut segmentinin halka arzından vazgeçme kararını yorumladı.

 

Analistlerin değerlendirmeleri şöyle;

  • Morgan Stanley, bulut halka arzındaki bu ani kararın yatırım tezini bozduğunu belirterek Alibaba’nın artık favori seçimleri arasında olmadığını ifade etti. Hedef fiyatlarını düşürdüler ve yeni favorileri Tencent’e yöneldiler.
  • Bernstein analistleri, bu durumun Alibaba’nın güvenilirlik sorununu daha da kötüleştirdiğini belirtti. Şirketin karşı karşıya olduğu zorlukları net bir şekilde gösterdiğini ifade ettiler ve hedef fiyatlarını aşağı çektiler.
  • Barclays ise bu planın doğru bir karar olabileceğini söyleyerek düzenleyici belirsizlikler göz önüne alındığında iptalin mantıklı olabileceğini dile getirdi. Temettülere ve geri alımlara odaklanmanın hisseyi uzun vadeli yatırımcılar için hâlâ cazip hale getirebileceğini belirttiler.
  • JPMorgan analistleri ise bulut segmentindeki zayıf performans ve iptal edilen halka arz planının yatırımcıları endişelendireceğini ifade etti. Yeni açıklanan temettünün hayal kırıklığını gidermeye yetmeyeceğini düşünüyorlar.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler