Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de yeni kredi talebi düştü

ABD'de yeni kredi talebinin geçen yıl azaldığı ve önümüzdeki dönemde de muhtemelen düşmeye devam edeceğine dair New York Fed'in yayınladığı ankete göre, kredi talebinde gözle görülür bir azalma yaşandı.

ABD’de yeni kredi talebi düştü

ABD’de yeni kredi talebinin geçen yıl azaldığı ve önümüzdeki dönemde de muhtemelen düşmeye devam edeceğine dair New York Fed’in yayınladığı ankete göre, kredi talebinde gözle görülür bir azalma yaşandı.

 

 

New York Fed’in 3 aylık Kredi Erişimine Tüketici Beklentileri Anketi’ne göre, 2022’de kredi başvuru oranları geçen yıla kıyasla düştü. Geçen yıl %44,8 olan başvuru oranları, salgın öncesi 2019’daki %45,8’e göre %41,2’ye geriledi.

 

Ankete katılanlar arasında, genel kredi başvuru oranlarının düşmesine rağmen, kredi kartı borçları için başvuru eğiliminin arttığı belirtiliyor. 2019’da %27,2 olan kredi kartı başvuru oranı, Ekim ayında %29’a yükseldi ve 2023 için %26 olarak öngörüldü.

 

Gelecek yıl için daha fazla kredi başvurusunda bulunmayı planlayanların oranı, Ekim ayında %25,1’e ve yıl genelinde %25,9’a düştü. Geçen yıl bu oran %26,7 idi.

 

Rapor, yeni kredi kartları, otomobil kredileri, ipotek ve ev refinansmanı gibi çeşitli kredi türlerinde başvurularda bir düşüş yaşandığını gösterirken, katılımcılar gelecekteki kredi başvurularının reddedilme olasılığını “önemli ölçüde daha yüksek” olarak değerlendirdiklerini de vurguladı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler