Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD’de haftalık işsizlik yardımı başvuruları beklenmedik şekilde düştü

Geçen hafta işsizlik maaşı için ilk kez başvurularda bulunan Amerikalılar’ın sayısı beklenmedik bir şekilde düştü. Bu da, istihdam artışı yavaşlarken…

ABD’de haftalık işsizlik yardımı başvuruları beklenmedik şekilde düştü

Geçen hafta işsizlik maaşı için ilk kez başvurularda bulunan Amerikalılar’ın sayısı beklenmedik bir şekilde düştü. Bu da, istihdam artışı yavaşlarken bile işgücü piyasasının sıkılığını koruduğunu gösteriyor.

ABD Çalışma Bakanlığı bugün paylaştığı verilerde işsizlik yardımı için ilk kez başvuranların sayısının 8 Temmuz’da sona eren haftada 12 bin azalarak 237 bine düştüğünü açıkladı. Reuters’in anket yaptığı ekonomistler bu sayının 250 bin olmasını öngörüyordu.

Bu verilerde, geçen Salı günü kutlanan Bağımsızlık Günü tatilinin de etkili olduğu düşünülüyor. Otomobil üreticileri de normalde fabrikalarını yeni modeller için yeniden düzenleme yapmak üzere Temmuz ayında boş bırakıyor. Ancak bu geçici tesis kapanışları her zaman yaklaşık olarak aynı zamanlarda gerçekleşmiyor ve bu da hükümetin mevsimsel dalgalanmaları verilerden çıkarmak için kullandığı modeli etkileyebiliyor.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) dün yayınladığı “Bej Kitap” raporunda, sağlık hizmetleri, ulaşım ve otelciliğin yanı sıra yüksek vasıflı pozisyonlardaki işçi sıkıntısı ile Haziran ayında işgücü talebinin “sağlıklı kaldığı” belirtildi.

Ancak aynı zamanda işe alımların daha hedef odaklı ve seçici hale geldiği de kaydedildi.

VoA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler