Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD Yeni Konut Satışları beklenmedik bir şekilde yükseldi

ABD Yeni Konut Satışları beklenmedik bir şekilde yükseldi Yeni ABD evlerinin satışları, bir önceki aya göre aşağı yönlü bir revizyonun…

ABD Yeni Konut Satışları beklenmedik bir şekilde yükseldi

ABD Yeni Konut Satışları beklenmedik bir şekilde yükseldi

Yeni ABD evlerinin satışları, bir önceki aya göre aşağı yönlü bir revizyonun ardından şubat ayında beklenmedik bir şekilde arttı ve bu da konut piyasasının çalkantılı bir yılın ardından istikrara kavuşmaya başladığını gösteriyor.

Hükümet Perşembe günü yaptığı açıklamada, yeni tek ailelik evlerin alımlarının, Ocak ayında 633.000’lik bir seviyeden sonra %1,1 artarak yıllık 640.000 hıza yükseldiğini gösterdi. Bloomberg’in ekonomistlerle yaptığı anketteki medyan tahmin, 650.000’deydi.

Geçen ayın hızının Ağustos ayından bu yana en güçlü olduğunu gösteren son veriler, konut piyasasının geçen yılki ipotek oranlarındaki hızlı artıştan sonra nihayet istikrar kazanabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, satın alınabilirlik alıcılar için önemli bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor ve piyasadaki sınırlı ev arzı da satışları kısıtladı.

S&P Composite 1500 Homebuilding endeksi Perşembe günü %3,1 yükseldi ve bu yılki artılını %18’e çıkardı.

Bununla birlikte, konut piyasasının görünümü belirsizliğini koruyor. Birkaç bankanın son çöküşü, Hazine getirilerini ve dolayısıyla ipotek oranlarını düşürdü. Ancak kargaşanın, bir ev satın almaya çalışanlar için daha sıkı borç verme koşullarına yol açması bekleniyor.

Satışlar, alımlarla en büyük iki bölge olan Batı ve Güney’de arttı. Kuzeydoğu’da satılan konut sayısı Haziran ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler