Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ABD Tarım Dışı İstihdam Kasım ayı verileri açıklandı

ABD Tarım Dışı İstihdam verisi Kasım ayında 150 bin olan beklentileri aşarak 199 bin olarak açıklandı. İşsizlik Oranı ise %3,9'luk beklentilerin altında kaldı ve %3,7 oldu.

ABD Tarım Dışı İstihdam Kasım ayı verileri açıklandı

Tahminlerin üzerinde gelen istihdam verisi, böylelikle Ekim ayındaki 150 kişilik istihdam artışının üzerinde gerçekleşti. Geçen haftaki veriler, ABD ekonomisinde zayıflama belirtilerini yansıtmasına rağmen istihdamın beklenenden daha hızlı artması ve işsizlik oranındaki düşüşe göre ekonominin canlı kalmaya devam ettiği gösterdi.

Diğer açıklanan veriler arasında enflasyon için önemli bir gösterge olarak kabul edilen Ortalama Saatlik Kazançlar bir önceki aya göre %0,4, yıllık bazda ise %4 arttı.

İstihdam verisinin açılımına bakıldığında sağlık hizmetlerinin 77 bin kişi ile en çok istihdam sağlayan sektör olduğu görüldü. Diğer yüksek istihdam artışları 49 bin ile hükümet, 40 bin ile eğlence ve konaklama, 28 bin ile imalat alanında oldu. Perakende sektörü ise Kasım ayında 38 bin kişilik istihdam kaybetti.

ABD istihdam verisinin açıklanmasının ardından dolar endeksi, 104,26 seviyesine kadar yükseldikten sonra aşağı yönlü bir volatilitenin ardından yeniden 104 bandına doğru yükselişini sürdürdü. ABD vadeli endekslerinde negatif bir seyir izlenirken hazine getirilerinin yükseldiği görüldü.

(Investing.com)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler