Sosyal Medya

Döviz

ABD işsizlik başvuruları son üç haftanın en düşük seviyesine geriledi

ABD’nin işsizlik ödeneği talepleri beklenmedik bir şekilde üç haftanın en düşük seviyesine geriledi ve işgücü piyasasında devam eden sıkılığa işaret…

ABD işsizlik başvuruları son üç haftanın en düşük seviyesine geriledi

ABD’nin işsizlik ödeneği talepleri beklenmedik bir şekilde üç haftanın en düşük seviyesine geriledi ve işgücü piyasasında devam eden sıkılığa işaret etti.

Çalışma Bakanlığı verileri perşembe günü yaptığı açıklamada, ilk işsizlik başvurularının 18 Şubat’ta sona eren haftada 3.000 azalarak 192.000’e düştüğünü gösterdi. Bloomberg’in ekonomistlerle yaptığı bir anketteki medyan tahmin, 200.000 başvuru beklentisi vardı.

Bir hafta veya daha uzun süredir işsizlik ödeneği almış kişileri içeren devam eden talepler, 11 Şubat’ta sona eren haftada 37.000 azalarak Aralık ayından bu yana en büyük düşüşle – 1.65 milyona geriledi.

İşgücü piyasası, sağlam iş yaratma, düşük işsizlik ve milyonlarca açık pozisyon dahil olmak üzere birçok açıdan sıkı. Bu, Federal Rezerv için önemli bir endişe kaynağı, çünkü politika yapıcılar işgücü piyasasındaki durumu enflasyonu yüksek tutan bir faktör olarak görüyorlar.

Merkez bankasının bu ayın başlarında yaptığı toplantıda, birkaç yetkili, Çarşamba günü yayınlanan toplantı tutanaklarına göre, işletmelerin son işe alım zorlukları  nedeniyle işçileri tuttuğunu belirtti  . Birçok ekonomist, artan ekonomik belirsizliğe rağmen işsizliğin düşük kalmasının bir nedeni olarak “işgücü istifçiliği” olarak bilinen bu duruma işaret ediyor.

Bloomberg Economics’e göre “Fed yetkilileri, işgücü verilerini, Mart FOMC toplantısının ötesinde devam eden faiz artırımlarına duyulan ihtiyacı desteklediğini görebilir.”

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler