Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

2008 Krizini Bilmişti! Yeni Uyarısı Tüyler Ürpertti

Gary Shilling, 2008'deki mortgage krizini doğru tahmin etmesiyle tanınan bir ekonomist olarak, yeni bir uyarıda bulundu. Shilling, ipotekli konut kredilerinin tehlikeli bir noktada olduğunu ve patlamak üzere olduğunu dile getirdi. 

2008 Krizini Bilmişti! Yeni Uyarısı Tüyler Ürpertti

Gary Shilling, 2008’deki mortgage krizini doğru tahmin etmesiyle tanınan bir ekonomist olarak, yeni bir uyarıda bulundu. Shilling, ipotekli konut kredilerinin tehlikeli bir noktada olduğunu ve patlamak üzere olduğunu dile getirdi.

 

 

Gary Shilling, emlak sektörüyle ilgili yeni bir uyarıda bulundu.

 

Ticari gayrimenkulu ‘büyük bir balon’ olarak tanımlayan Shilling, 2008’de yaşanan krizi hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: “Bu, ipotekli konut kredisi çılgınlığı kadar büyük değil ama bence çatlamaya başlayan bir balon.”

 

Shilling, kriz öncesinde riskli kredilerin ABD ekonomisi için en büyük finansal sorun olduğunu belirterek, şu anda boş durumda olan ofis binalarının varlığına dikkat çekti. Ayrıca ofis binalarının vade sürelerinin yaklaşmasıyla ilgili sorunlar olduğunu ve mortgage kredisi verenlerin ya kredileri yenilemek istemediğini ya da bunu yapmak için çok daha yüksek faiz oranları talep ettiklerini ifade etti. Bu durumun emlak sektöründe olası bir çöküşe işaret edebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler