Sosyal Medya

Döviz

Yatırımcılar Fed’den bir faiz artırımı daha tamamen fiyatlıyor

Yatırımcılar, önümüzdeki iki politika toplantısında Federal Rezerv tarafından bir başka çeyrek puanlık faiz artışı daha yapılacağı konusunda hemfikir. Söz konusu…

Yatırımcılar Fed’den bir faiz artırımı daha tamamen fiyatlıyor

Yatırımcılar, önümüzdeki iki politika toplantısında Federal Rezerv tarafından bir başka çeyrek puanlık faiz artışı daha yapılacağı konusunda hemfikir. Söz konusu artışın 13-14 haziran toplantısında gelmesi aıırlıklı beklenti.

Değişim, ABD getirilerinin yükselmesiyle geldi ve politikaya duyarlı iki yıllık faiz oranı 15,7 baz puan artarak %4,53’e yükseldi. Bu, ABD bankası başarısızlıklarının piyasaları sarstığı Mart ayının başından bu yana en yüksek seviye.

Kısa vadeli faizlerdeki artış üst üste 10 işlem seansı için yükseldi ve potansiyel bir borç tavanı anlaşması ve ek Fed sıkılaştırmasının önünü açabilecek esnek ekonomik veriler hakkındaki iyimserliğin artmasıyla körüklendi.

Temmuz toplantısına bağlı swap sözleşmelerinin oranı, New York’ta geç saatlerde %5,34’e geri dönmeden önce, mevcut efektif fed fon oranının 25 baz puan üzerinde, Perşembe günü %5,37’ye yükseldi.

Fed, 25 baz puanın katları halinde hareket etme eğilimindedir, bu da böyle bir kararın Temmuz ayında veya Federal Açık Piyasa Komitesi’nin Haziran ayında yapılacak bir sonraki toplantısında piyasa tarafından görüldüğünü göstermektedir. Haziran kontratı yaklaşık 14 baz puan fiyatlandırıldığını gösterdi ve bu da faiz artışının bu toplantıda gerçekleşme ihtimalini yansıtmakta.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler