Sosyal Medya

Döviz

Wood&Co dolar/TL beklentisini açıkladı… 2024’te o rakama hazırlıklı olun!

Wood & Co.'nun Türkiye'nin önümüzdeki yıllarda karşılaşabileceği enflasyon baskıları ve TL'nin değer kaybıyla ilgili tahminleri dikkat çekti. Analistler, negatif reel faizlerin Türk Lirası'nda zayıf bir seyir izlemesine neden olacağına dikkat çekerek, önümüzdeki dönemde TL'nin değer kaybının devam edebileceğini öngörüyor.

Wood&Co dolar/TL beklentisini açıkladı… 2024’te o rakama hazırlıklı olun!

Wood & Co.’nun Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda karşılaşabileceği enflasyon baskıları ve TL’nin değer kaybıyla ilgili tahminleri dikkat çekti. Analistler, negatif reel faizlerin Türk Lirası’nda zayıf bir seyir izlemesine neden olacağına dikkat çekerek, önümüzdeki dönemde TL’nin değer kaybının devam edebileceğini öngörüyor.

 

 

Raffaella Tenconi ve Alessio Chiesa liderliğindeki analistler, TL’deki kontrollü bir değer kaybının farkında ve bu durumun, gelecek sene için sıkı kısıtlamaların olmayacağı, ancak önümüzdeki yıllarda kalıcı enflasyon baskılarıyla yüzleşilirken yüzde 5 enflasyon hedefinin gerçekçi olmadığına işaret etti.

 

Analizlerine göre, politika faizinin Aralık ayında yüzde 42,5 seviyesine ulaşması ve birkaç çeyrek boyunca bu seviyelerde kalması bekleniyor. Bu durumda, Dolar/TL’nin gelecek sene ortalama 36,8 seviyelerine yükselebileceği öngörüldü.

 

Ayrıca notta, enflasyonun 2024 ortalarına doğru yüzde 70’lere çıkabileceği ve ardından 2024 sonunda yüzde 40’lara gerileyebileceği belirtiliyor. Bu dönemde Türk Lirası, ağustos ayından bu yana kademeli olarak yüzde 11’e varan bir değer kaybı yaşadı.

 

Öte yandan, Merkez Bankası’nın politika faizini haziran ayından bu yana her toplantıda artırarak yüzde 8,5’ten yüzde 40’a yükselttiği biliniyor. Bu da 2024 sonu enflasyon beklentileri göz önünde bulundurulduğunda, 2021’den beri reel faizlerin ilk kez pozitif bölgeye döndüğünü gösteriyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler