Sosyal Medya

Döviz

Selçuk geçer ekonomiye bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu! “Bizim için hayati bir mesele”

Ekonomist Selçuk Geçer ekonomik analizler yapmaya devam ediyor. Selçuk geçer ekonomiye bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu: ‘Dolar bizim için…

Selçuk geçer ekonomiye bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu!  “Bizim için hayati bir mesele”

Ekonomist Selçuk Geçer ekonomik analizler yapmaya devam ediyor. Selçuk geçer ekonomiye bomba gibi düşecek bir iddiada bulundu: ‘Dolar bizim için hayati bir mesele haline gelmiş durumda’

 

 

 

Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer Youtube kanalında canlı yayınlar yapmaya devam ediyor. Yayınladığı bir videosunda Birleşik Arap Emirlikleri’nden 50,7 milyar doların geleceğini söyleyen ekonomistleri sert bir şekilde eleştirdi.

 

İmzalanan anlaşmanın sadece bir mutabakat metninden ibaret olduğunu söyleyen Geçer: “Mutabakat metni üzerinden yapılabilecek yatırımların listesi belirlendi. 50,7 milyar dolar bir anda Merkez Bankasının rezervlerine girip dolara müdahale aracı olarak kullanılmayacak. Anlaşma sonrası dolar çökecek, 10 lira olacak dediler, ne oldu? Dedikodularla bu iş yürümez. Bu 50,7 milyar dolar Türkiye’ye giren sıcak para değil. Doğru ekonomi politikaları izlenirse işsizlik azalır, rekabetçide olunur, dış ticaret fazlalığı da verilir. O zaman doların değerinin hiçbir önemi kalmaz. Sadece finansal bir yatırım aracı ve uluslararası ticarette kullanılan bir para birimi olmaktan öteye geçmez. Ama şu anda dolar bizim için hayati bir mesele haline gelmiş durumda.” şeklinde konuştu.

 

Selçuk Geçer'den şok açıklama: 'Dolar 10 lira olacak'

 

 

“MEHMET ŞİMŞEK DOĞRU YAPIYOR”

 

Mehmet Şimşek’in uyguladığı birçok politikanın doğru olduğunu vurgulayan Geçer: “Yurt dışından kaynak bulmaya çalışıyor, para getirmeye çalışıyor, bir yandan dövizi serbest bırakıyor, bir yandan faiz oranlarını daha makul bir seviyeye çekiyor. Doğru bir iş yapıyor sıralamada doğru. O anlamda Mehmet Şimşek’i destekliyoruz.”dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler