Sosyal Medya

Döviz

Profesör Tahsin Bakırtaş’tan Dolar İçin Eylül Uyarısı… 24-25 Lira Alarmı! Gerçekleri Tek Tek Saydı…

Sakarya Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş katıldığı canlı yayında Türkiye’nin güncel ekonomik durumuna ve ekonomi politikalarına dair çarpıcı yorumlarda…

Profesör Tahsin Bakırtaş’tan Dolar İçin Eylül Uyarısı… 24-25 Lira Alarmı! Gerçekleri Tek Tek Saydı…

Sakarya Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş katıldığı canlı yayında Türkiye’nin güncel ekonomik durumuna ve ekonomi politikalarına dair çarpıcı yorumlarda bulundu. Bakırtaş, kurlar hakkında net konuştu.

 

Prof. Dr. Tahsin Bakırtaş, ekonomideki son gelişmeleri yorumladı. Bakırtaş, ülkenin dış borçlarının giderek arttığını ve Türkiye’nin ekonomik bir  depremin eşiğinde olduğunu söyledi.

 

Kurlar hakkında eylül ayına dikkat çeken Bakırtaş, Mehmet Şimşek etkisini ve piyasalara yansımasını da değerlendirdi.

 

Tahsin Bakırtaş’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

 

“YATIRIM FİRMALARI TÜRK LİRASINI ELDEN ÇIKARIYOR!”

 

“Piyasalara baktığımız zaman şunu görüyorum. Bütün uluslararası yatırım firmaları Türk Lirasını elinden çıkarıyor çünkü dövizin tutulduğuna ve şimdi de yanlı olarak bırakıldığına inanıyor ve onun için bir piyasa ekonomisinden ayrılıp otokratik bir yönetime doğru yönlendiğini düşünen uluslararası yatırım firmaları Türkiye’den çıkıyor. Bu ilerisi için çok büyük bir tehlike.

 

“MEHMET ŞİMŞEK İSMİ PİYASALARI 2-3 AY TUTABİLİR”

 

Piyasalarda şu an ‘Mehmet Şimşek’ iyimserliği var fakat önceki politikaları bugün uygulayacak mı piyasalar ona bakacak. Ortodoks politikalara dönecek bir hava yakalarsa piyasalarda bir coşku olur.

 

Martta bir seçim var o seçim AK Parti için hayati önemli çünkü yerel yönetimleri de almak istiyor. Yerel yönetimler olmadığında bir şey yapamıyor bu yüzden yereli almak için yine bu genişletici para politikasına bir şekilde devam etmesi için de faizleri düşük tutması gerekiyor.

 

Mehmet Şimşek gelse dahi 2-3 ay ismiyle piyasaları biraz durduracak ama o isim de yıpranacak ve bugünkü politikalara devam edilecek. Çünkü devam etmek zorundalar. Uyguladıkları bir model var o modelde bazı sapmalar var kendilerine göre onları biraz Mehmet Şimşek’le düzeltebileceklerini düşündükleri için o isme sarıldılar.

 

Ortodoks politikalara tamamen döneceklerine ben inanmıyorum çünkü döndükleri zaman topluma çok acı bir reçete sunmaları gerek. Onu şu an için yapamazlar 2024 yerel seçimlerine giderken bunu göze alamazlar.

 

“EYLÜL’DEN SONRA DOLARI TUTMAK İMKANSIZ”

Kurlara bakacak olursak yakın süreçte 24-25 lira civarında dengelenir ama Eylül ayından sonra doları tutmak söz konusu olmaz. Dolar 30 liraya doğru gider. Politikalar ortada ve ekonomim gerçekleri de hiç değişmez.  Biz faiz artırmada direnç gösterirsek yine düşük faizle insanlara kredi pompalarsak bunun sonuçlarına da katlanmak zorundayız.”

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler