Sosyal Medya

Döviz

YENİLEME (yorum eklendi): Moody’s Türkiye hakkında suskun kaldı

Moody's sustu, beklemeyi tercih etti

YENİLEME (yorum eklendi): Moody’s Türkiye hakkında suskun kaldı

Moody’s, Türkiye kredi notuyla ilgili bir değerlendirme yayımlamadı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye için kredi notuyla ilgili bir rapor yayımlamadı.

Moody’s’in takviminde Türkiye ile ilgili bu yılın son olası değerlendirme tarihi 15 Aralık 2023 olarak bulunuyordu.

Moody’s’den yapılan açıklamada, Türkiye için güncelleme yapılmadığı belirtildi.

 

Moody’s’in değerlendirme için tarih vermesi, bir güncelleme yapılacağı anlamına gelmiyor. Moody’s belirtilen tarihleri pas geçebiliyor veya bir değişiklik olması durumunda belirtilen tarih dışında da bir değerlendirmede bulunabiliyor.

Moody’s, halihazırda Türkiye’nin kredi notunu “durağan” görünüm ile “B3” olarak değerlendiriyor. Foreks Haber tarafından düzenlenen ankete katılan ekonomistler Moody’s’in notunu değiştirmeyeceği, görünümün “pozitif”e çıkarılacağı yönünde görüş belirtmişti.

 

Foreks Haber Merkezi ( [email protected] )

Stratejist Orkun Gödek X paylaşımında Moody’s açıklamasını şöyle değerlendirdi

 

Moody’s konusunda yanlış bir beklenti yönlendirme durumu var. Sağlıklı değil. Dikkatli konuşmak ve insanlara anlatmak gerek. Kimsenin de uzun uzun okuduğu ettiği yok. Ama… En kısa haliyle şunu söyleyebilirim: zaten en düşük seviyede tutuluyoruz. Burada 1 basamak yukarı update sürpriz olmaz. O zaman yatırım yapılabilirin 6 değil de 5 basamak aşağısında oluruz. Zaten Ağustos ayında kriterlerin ne olduğunu açıklamışlardı. Sürpriz değil yani. Ancak, S&P’yi unutmayalım. Update gelmeyebilir. Pas geçilebilir. Devamında da adım atılabilir. Bekler miyim? Açıkçası beklemem. Olursa da şaşırmam. Sonra takvim dışı bir şey de olabilir. Bu da dünyanın sonu değil. Beklentiyi anlamsızca yukarı çekip doğru düzgün atılan adımlardan ve değişen yabancı yatırımcı algısından kopmamak lazım. Bakın CDS geriliyor. Giriş küçük küçük başladı. Bugün olmaz. Yarın olur. Ama olur. Dert değil. Bir şekilde atılan adımlar kabul görür. Piyasa sizi buna mecbur kılar.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler