Sosyal Medya

Döviz

Dolardan 29 TL’ye dayandı! ABD enflasyon verileri öncesi piyasalarda oynaklık arttı

Bugün, piyasaların merakla beklediği odak noktası ABD'nin Ekim ayı enflasyon verisi. Yatırımcılar, 16:30'da açıklanacak olan veri öncesinde döviz piyasalarında oldukça heyecanlı. Türkiye'de, günün ilk saatlerinde rekor seviyelere ulaşan dolar ve euro fiyatları, yatırımcıların dikkatini çekti.

Dolardan 29 TL’ye dayandı! ABD enflasyon verileri öncesi piyasalarda oynaklık arttı

Bugün, piyasaların merakla beklediği odak noktası ABD’nin Ekim ayı enflasyon verisi. Yatırımcılar, 16:30’da açıklanacak olan veri öncesinde döviz piyasalarında oldukça heyecanlı. Türkiye’de, günün ilk saatlerinde rekor seviyelere ulaşan dolar ve euro fiyatları, yatırımcıların dikkatini çekti.

 

 

ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadele stratejileri hâlâ belirsizlik içerisindeyken, faizlerin ne kadar süre yüksek seviyelerde kalacağı konusundaki belirsizlikler devam ediyor.

 

Bugün açıklanacak olan ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri, Fed’in önümüzdeki politika adımlarına dair ipuçları sunabilir. Analistlere göre, bu verilerin Fed’in kararları üzerinde etkisi olacak.

 

TÜFE verileri, bugün saat 16:30’da açıklanacak ve Ekim ayında aylık yüzde 0,1 ve yıllık yüzde 3,3 artış gösterebilir. Analistler, bu verinin piyasalarda volatiliteyi artırabileceğini öngörüyor. Dün Türkiye piyasalarının kapanışında dolar, 28,5531 TL seviyesindeydi ve yeni güne 28,6073 TL seviyesinden başladı. Ancak açılış sonrasında 28,6165 TL’ye kadar yükselerek gün içinde en yüksek seviyeyi gördü. Şu anda dolar, 28,61 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro/TL ise 30,85 seviyesine kadar çıktı.

 

Uluslararası piyasalarda, Türkiye’nin kapalı olduğu saatlerde dolar 28,7070 TL’ye kadar yükseldi ve 10 Kasım’da sığ piyasada rekor seviyeyi 28,73’e çıkarmıştı. Bu gelişmeler, hem ulusal hem de uluslararası piyasalarda döviz kurlarında belirgin oynaklıklar yaşanabileceğine işaret ediyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler