Sosyal Medya

Döviz

Dolarda son durum ne? Dikkatler Fed Başkanı Powell’ın Üzerinde

ABD'deki enflasyon verisinin beklentileri aşmasının ardından, Dolar kuru Türk Lirası karşısında haftanın son işlem gününde kademeli bir yükseliş göstermeye devam ediyor. Yatırımcılar, yeni haftada Fed Başkanı Powell'ın yapacağı konuşmayı merakla bekliyor.

Dolarda son durum ne? Dikkatler Fed Başkanı Powell’ın Üzerinde

ABD’deki enflasyon verisinin beklentileri aşmasının ardından, Dolar kuru Türk Lirası karşısında haftanın son işlem gününde kademeli bir yükseliş göstermeye devam ediyor. Yatırımcılar, yeni haftada Fed Başkanı Powell’ın yapacağı konuşmayı merakla bekliyor.

 

 

ABD’deki enflasyon verisi dün açıklandı ve piyasa beklentilerini aştı. Tüketici enflasyonu, bir önceki aydaki artış hızını koruyarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

 

Eylül ayında, enflasyon yüzde 0,4 artarken yıllık bazda yüzde 3,7 seviyesine ulaştı. Piyasa beklentisi ise enflasyonun aylık bazda yüzde 0,3’e, yıllık bazda ise yüzde 3,6’ya gerilemesi yönündeydi.

 

Bu gelişmelerle birlikte Dolar kuru üzerindeki etkisi daha da belirgin hale geldi ve yatırımcılar gelecek haftanın başında Powell’ın açıklamalarını yakından takip etmeye odaklandı.

 

EKONOMİ YÖNETİMİNİN GÖRÜŞMELERİ

 

Veri sonrasında ABD tahvil faizleri de hızla yükselmeye başlayarak, Mart 2020’den bu yana en aktif günlerinden birini yaşadı. Perşembe günü 30 yıllık tahvil getirisi, 19 baz puana kadar yükselirken, günü 16 baz puanlık bir artışla tamamladı.

 

Bu gelişmelerin etkisiyle, yurt içinde Dolar/TL kuru da yükselişini sürdürdü ve 27,80 seviyesine ulaştı.

 

TCMB Başkanı Gaye Erkan, dün IMF/Dünya Bankası toplantısı sırasında Fed Başkanı Jerome Powell ile yaklaşık 40 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Ayrıca, Marakeş’te Brezilya Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto ile de ikili görüşmeler yapıldı.

 

Konuya yakın kaynaklara göre, bu görüşmelerin uluslararası piyasalara güven sağlama açısından büyük bir öneme sahip olduğu düşünülüyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler