Sosyal Medya

Döviz

Dolar Faiz Öncesi Frene Bastı!

Bu hafta yoğun veri ve siyasi gündem varken, faiz kararları etkili olacak. Dolar, dün 27 sınırını aşarken, yarın Fed, perşembe TCMB öncesi sakinleşti. 

Dolar Faiz Öncesi Frene Bastı!

Bu hafta yoğun veri ve siyasi gündem varken, faiz kararları etkili olacak. Dolar, dün 27 sınırını aşarken, yarın Fed, perşembe TCMB öncesi sakinleşti.

 

 

 

Dolar/TL, gün sonunda bankalararası piyasada 27,03 TL’den işlem gördü. Kapalıçarşı’da dolar/TL kuru 27,03 oldu.

 

Vadelide Ekim dolar/TL kontratları 27,81, euro/TL de 28,90’dan ve euro/dolar da 1,068 seviyesinden karşılık buldu.

 

Dolar endeksi haftaya kar satışı ile başlarken Fed öncesi sakin seyrini sürdürüyor.

 

ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise dün sabah bir ara Ekim 2007’den bu yana görülen en yüksek değer olan %4.41 seviyesine kadar yükseldikten sonra geriledi ve bu sabah %4.32 seviyesinden işlem görüyor.

 

tamamen yarın akşam açıklanacak Fed faiz kararına kilitlenmiş durumda. Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD ekonomisinin bir gerileme sürecine girdiğine dair herhangi bir işaret görmediğini, işgücü piyasasının güçlü kalmaya devam ettiğini ve enflasyonun düştüğünü de sözlerine ekledi.

 

Yellen ayrıca tüketici harcamalarının da devam ettiğini vurguladı. Euro Bölgesi’nde ise Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) açıkladığı aylık raporunda sanayinin durgunluk içerisinde olduğunu ve tüketici harcamalarındaki düşüşün büyümeyi olumsuz etkileyerek 3. çeyrekte Alman ekonomisinin küçüleceğini söyledi.

 

Sipariş miktarında ki azalmanın bu görünümü desteklediği vurgulandı. Bundesbank, ithalat, üretici ve toptan eşya fiyatları gibi ham madde seviyelerindeki önemli düşüşlerin de kademeli olarak tüketicilere yansımasının ihtimal dahilinde olduğunu ifade ederken bunun enflasyonist baskıyı hafifletebileceğini ancak güçlü ücret artışları enflasyonun dengelenebileceği kaydedildi.

 

Dolar endeksindeki düşüşe paralel hafta başında Eur/Usd partisinde tepki alımları yaşanırken, Bundesbank’tan gelen açıklamaların ardından Dax’ta satışlar hızlandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler