Sosyal Medya

Döviz

Dolar Endeksi’nde gerileme beklentisi var

Danske, önümüzdeki altı ila 12 ay içinde, "göreceli ticaret hadleri, reel oranlar (büyüme beklentileri) ve göreceli birim işgücü maliyetlerine bağlı olarak" EUR/USD'nin düşmesini bekliyor

Dolar Endeksi’nde gerileme beklentisi var

Foreks Haber Merkezine göre, Danske Bank Research analisti Mohamad Al-Saraf, beklenenden daha zayıf ABD ekonomik verileri ve daha olumlu risk iştahı nedeniyle Danske Bank Research’ün EUR/USD’nin yakın vadede yükselmesini ve bir aylık ufukta 1,10’a ulaşmasını beklediğini söyledi.

 

 

Ancak Danske, önümüzdeki altı ila 12 ay içinde, “göreceli ticaret hadleri, reel oranlar (büyüme beklentileri) ve göreceli birim işgücü maliyetlerine bağlı olarak” EUR/USD’nin düşmesini bekliyor.

 

Danske, EUR/USD’nin altı ay içinde 1,06 ve 12 ay içinde 1,04 olacağını tahmin ederken, mevcut kur 1,08544.

 

ABD işsizlik başvuruları verisindeki artışın ardından doların düştüğünü ve para biriminin zayıf verilerden zarar görmeye başladığını gösterdiğini belirten ING, bunun 2024’te belirginleşecek bir eğilim olduğunu, ancak şimdilik yüksek ABD tahvil getirilerinin onu desteklemeye devam edebileceğini söyledi.

 

ING döviz analisti Chris Turner yayınladığı yatırımcı notunda, “Bu, sıkı ABD faiz oranları nihayet ABD ekonomisi ile arayı kapatmaya çalışırken önümüzdeki yıl daha sık görmeyi beklediğimiz türden bir fiyat hareketi. Ancak o zamana kadar döviz piyasası, ABD’nin 2 yıllık faizlerinin %4,75-5,00 aralığında seyretmesini ve doları da beraberinde sürüklemesini bekliyor olacak” dedi.

 

DXY dolar endeksi bugün %0,07 düşüşle 104,277’ye geriledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler