Sosyal Medya

Döviz

Dikkatler Powell açıklamalarında: Faiz artırımlarına değil, faiz indirimlerinin olmayacağına odaklanması bekleniyor

Fed Başkanı Jerome Powell, bugün ve yarın Kongre’ye konuşma yapacak.  Önce Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Paneli, ardından Senato Bankacılık Paneli.…

Dikkatler Powell açıklamalarında: Faiz artırımlarına değil, faiz indirimlerinin olmayacağına odaklanması bekleniyor

Fed Başkanı Jerome Powell, bugün ve yarın Kongre’ye konuşma yapacak.  Önce Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Paneli, ardından Senato Bankacılık Paneli. Son enflasyon ve istihdam gelişmeleri ışığında para politikasının gidişatı hakkında kapsamlı bir şekilde sorgulanacak. Piyasa tarafından hala büyük ölçüde göz ardı edilen bu yıl iki faiz artışı daha sinyali veren oldukça agresif bir dizi Nokta Grafik projeksiyonu hakkında politika mesajına ince ayar yapmak için iyi bir fırsat olarak kullanacak.

Powell’ın kendisi geçen hafta Nokta Grafik projeksiyonlarına aşırı ağırlık vermek konusunda isteksiz görünüyordu ve bunun yerine faiz indirimi beklentilerine karşı duruşunu netleştirmeye odaklandı. Geçen Çarşamba günü faiz indirimlerinin “birkaç yıl sonra” olduğunu söylemişti. Kongre ifadesinin bu turunda spekülasyonları hafifletme konusunda yine benzer kararlılıkta mesajlar vermesi bekleniyor.

Powell, bir yıllık vade etrafında faiz indirimi beklentilerinin şahin bir şekilde yeniden ayarlanmasını başarılı bir şekilde zorlarsa, dolar endeksinin bir miktar değer kazandığını izleyeceğiz. Dolar, yüksek oranda ters çevrilmiş destekleyici getiri eğrisi ile hisse senetlerindeki destekleyici olmayan ralli arasında sıkışmış görünüyor. Bununla birlikte, hisse senedi fiyatlarının parasal genişleme olasılığına duyarlılığı, Powell’ın ifadesinin hisse senetleri için de önemli etkileri olabileceği anlamına geliyor. Powell’ın bu hafta başarılı şekilde beklenen faiz indirimini geri itmesi, dolara yakın vadede bir miktar destek sunabilir, ancak piyasa fiyatlaması Fed’in bir sonraki faiz artırımları için Nokta Grafiği projeksiyonlarından bağımsız kaldığı için dolar kuru verilere karşı ezici bir şekilde daha hassas kalmaya devam edecek. Yine de, Temmuz ayının ilk haftası ABD’deki en önemli veri açıklamalarıyla Powell’ın sözleri DXY’nin çeyreği 102.00 işaretinin üstünde mi yoksa altında mı bitireceğini belirleyebilir.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler