Sosyal Medya

Döviz

Çin Devlet Bankalarına Yuan Müdahalesini Artırma Talimatı Verdi

Bu hafta Çin yetkilileri, yuanın dalgalanmasını önlemek için devlet bankalarına döviz piyasasında müdahaleyi artırma talimatı verdi. Konuyla ilgili bilgi sahibi…

Çin Devlet Bankalarına Yuan Müdahalesini Artırma Talimatı Verdi

Bu hafta Çin yetkilileri, yuanın dalgalanmasını önlemek için devlet bankalarına döviz piyasasında müdahaleyi artırma talimatı verdi. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişilere göre, üst düzey yetkililer, aynı zamanda bankaların döviz rezerv gereksinimlerini azaltma gibi araçları kullanarak, yuanın hızlı değer kaybını önlemeyi düşünüyorlar. Bu talep, yuanın dolar karşısında 7,35 seviyesine yaklaştığı bir dönemde geldi. Bu seviye, üst düzey liderliğin yakından takip ettiği bir nokta olarak kabul ediliyor.

Yetkililer ayrıca yerel şirketlerin, spekülatif işlemler yaparak yuandaki değer kaybını hızlandırıp hızlandırmadığını kontrol ediyorlar. Bu konu konuşma yetkisine sahip olmadıkları için adlarının açıklanmamasını isteyen kişiler tarafından belirtildi.

Çin piyasalarına bu hafta karamsar bir hava hakim oldu, ancak Pekin, sürpriz bir faiz indirimi, beklenenden daha iyi günlük referans kurları ve finansal sisteme kısa vadeli nakit enjeksiyonları ile beklentileri güçlendirmeye çalıştı. Bu önlemlere rağmen, yuan 2007’den bu yana en zayıf seviyeye doğru düşüş yaşarken, Hong Kong’daki önemli bir hisse senedi endeksi de ayı piyasasına yaklaşıyor.

Çin Halk Bankası, yuanın aşırı düzeltilmeye karşı kesin önlemler alacağını belirttiği para politikası raporunda, döviz piyasasının şu anda temellere uygun olduğunu ifade etti.

PBOC, yuan müdahalesi konusundaki görüş isteğimize hemen yanıt vermedi.

Bloomberg

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler