Sosyal Medya

Döviz

Avrupa’da doğal gaz fiyatı ilk 2 ayda neredeyse yüzde 40 düşünce BOTAŞ’tan sanayiye indirim geldi

Avrupa’da doğal gaz fiyatı, kış mevsimin ılıman geçmesinin ve uygulanan tasarruf tedbirlerinin AB üyelerinin stoklarının yüksek seviyede seyretmeye devam etmesini…

Avrupa’da doğal gaz fiyatı ilk 2 ayda neredeyse yüzde 40 düşünce BOTAŞ’tan sanayiye indirim geldi

Avrupa’da doğal gaz fiyatı, kış mevsimin ılıman geçmesinin ve uygulanan tasarruf tedbirlerinin AB üyelerinin stoklarının yüksek seviyede seyretmeye devam etmesini sağlamasının etkisiyle, yılın ilk 2 ayında neredeyse yüzde 40 geriledi.

Hollanda TTF’de doğal gaz fiyatı bugün hafif bir yükseliş gösterse de, ay başından bu yana yüzde 15’ten fazla geriledi.

Avrupa’da doğal gaz fiyatları son 3 aydır düşüyor ve bu Mayıs 2020’den bu yana görülen en uzun süreli düşüş.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ BOTAŞ da doğalgaz satış fiyatlarında düzenleme yapıldığını duyurdu. BOTAŞ’tan alınan bilgiye göre 1 Mart 2023 tarihinden geçerli olacak şekilde, büyük sanayi kuruluşları tarafından kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında yüzde 20.95 ile yüzde 26.12 oranlarında indirim yapıldı.

BOTAŞ, elektrik üretimi amaçlı doğalgazın toptan satış fiyatını da yüzde 20 aşağı çekti. Konutlarda satılan doğalgazın satış fiyatında ise bir değişiklik yok. BOTAŞ yetkilileri, Avrupa’da Macaristan ve Ukrayna’dan sonra en düşük konut doğalgazı fiyatının Türkiye’de uygulandığını belirtti.

Foreks, Ekonomi

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler