Sosyal Medya

Döviz

ABD Dolarını “shortlamak” Fed’in adımlarını yavaşlatması eşliğinde genel yaklaşım

Doların sekiz ayın en düşük seviyesinden başlayan yükselişi, Federal Rezerv’in faiz artırımlarının hızını yavaşlatacağına dair artan görüşün ABD para birimi…

ABD Dolarını “shortlamak” Fed’in adımlarını yavaşlatması eşliğinde genel yaklaşım

Doların sekiz ayın en düşük seviyesinden başlayan yükselişi, Federal Rezerv’in faiz artırımlarının hızını yavaşlatacağına dair artan görüşün ABD para birimi üzerindeki satış baskısını sürdürmesi muhtemel olduğu için geçici olabilir.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü hafif kazançlar kaydetti, ancak yatırımcılar dolar kurlarını sürüler halinde sattıkları için yılın başından bu yana yaklaşık %2 düşüş gösterdi. ABD enflasyon beklentilerinin hafiflemesi, fonların nihai liman varlığından vazgeçmesini sağladı ve çoğu büyük para biriminde toparlanmayı tetikledi.

Hong Kong’daki Kanada İmparatorluk Ticaret Bankası’nın stratejisti Patrick Bennett, “Yıl başlayalı iki hafta oldu ve 2022’nin büyük ‘dolar alım’ ticareti şimdi yoğun dolar sat şekline döndü. Fed’e ek olarak Çin’de Sıfır Covid’in beklenenden çok daha önce terk edilmesiyle birlikte bir tersine dönüşle de yönlendiriliyoruz” dedi.

Dolar, JPMorgan Asset Management’tan Goldman Sachs Group Inc.’e kadar olan fonların Fed’in yakında sıkılaştırma hızını dizginleyeceğini öngörmesiyle son aylarda dramatik bir U dönüşü yaşadı. Yatırımcılar şimdi Fed fon oranının bu ayın başlarındaki %5 ve üzeri yerine %4,94’tezirveye ulaşmasını bekliyorlar.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü erken saatlerde Nisan 2022’den bu yana en düşük seviyeye ulaşarak %0,4 kadar düştü ve kayıpları geri çekerek günde %0,1 daha yüksek işlem gördü. Yine de Morgan Stanley’deki stratejistlerin avronun yılı 1,15’te bitireceğini ve önceki çağrısını 1,08’i değiştirdiğini açıkladı. Bu da dolarda daha fazla satış beklendiği anlamına geliyor.

“Bir zamanlar USD’nin zayıflığını kısıtlayan makro güçler şimdi zayıflığı artırıyor” diye yazdılar. “Küresel büyüme canlılık belirtileri gösteriyor, makro ve enflasyon belirsizliği azalıyor ve USD hızla taşıma avantajını kaybediyor.”

Doların düşüşü, Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu’ndan gelen verilerin, kaldıraçlı fonların yen kısa poziyonlarını Şubat 2021’den bu yana en düşük seviyeye indirdiğini göstermesiyle geldi.

Fed’den duraklama

Çin’de ekonomik faaliyetin yeniden başlaması, riske duyarlı para birimlerine olan talebi artırıyor ve Avustralya doları Pazartesi günü Ağustos ayından bu yana ilk kez 70 ABD sentinin üzerine çıktı. Endonezya’nın rupiahı %1’den fazla tırmandı, Güney Kore wonu %0,8 yükseldi ve offshore yuan Temmuz ayından bu yana en güçlü seviyeye yükseldi.

Sydney’deki National Australia Bank Ltd.’nin stratejisti Rodrigo Catril, “Piyasa Fed’in duraklamasından daha emin hale geldikçe dolar baskı altında” dedi. Yuan’ın yükselişinin, risk duyarlılığı arttıkça Avustralya doları gibi emtia bağlantılı para birimleri için “aynı derecede önemli” olduğunu söyledi.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler