Sosyal Medya

Borsa

Yataş: Yerel ve global pazarlar gelecek vadediyor

Şirket ve makro beklentilerimizde revizyona gitmemiz sebebiyle, Yataş için 28.90 TL olan hedef fiyatımızı 50,90 TL’ye (12-ay) yükseltiyor, AL tavsiyemizi…

Yataş: Yerel ve global pazarlar gelecek vadediyor

Şirket ve makro beklentilerimizde revizyona gitmemiz sebebiyle, Yataş için 28.90 TL olan hedef fiyatımızı 50,90 TL’ye (12-ay) yükseltiyor, AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Hedef fiyatımız %50 getiri potansiyeline işaret ediyor. Yataş Yatak’ı (i) yurtiçi mobilya pazarındaki dinamik talep (ii) mağaza ve bayi ağını genişletmesi (iii) ihracat pazarlarının ve hacimlerinin artarak devam etmesi (iv) farklı markalarıyla tüm tüketici gruplarına hitap etmesi (v) yatırımların sürekliliği sebepleriyle beğeniyoruz. Hisse, 2023 tahminlerimize göre 5.6x F/K ve 4.0x FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görüyor.

Yurtiçi mobilya pazarındaki dinamik talep. 2022 yılı mobilya pazarındaki talep beklentilerin üzerinde seyretmiştir. Özellikle Rusya-Ukrayna krizinin başlangıcından itibaren ülkemize gelen göç dalgası bu talep artışında rol oynamıştır. 2022 ikinci çeyrekten itibaren oluşan bu güçlü talep yıl genelinde artarak devam etmiştir.

2023 yılı itibariyle konut satışlarında toparlanma olması halinde yurtiçinde güçlü talebin devam edeceğini düşünüyoruz. Türk mobilya endüstrisi, geleneksel yöntemlerle çalışan atölye tipi, küçük ölçekli işletmelerin ağırlıkta olduğu bir sektördür. Pandemi sonrası tedarik zincirindeki aksaklıklar ve finansman kaynaklarına erişimin zorlaşması küçük ve orta ölçekli mobilya endüstri üreticilerinin pazar payını azaltmıştır. Yataş, ortaya çıkan bu durumdan farklı markalarıyla tüketicinin talebini karşılayarak pazar payını artırmayı başarmıştır. Yurtiçi satışları, toplam satış gelirleri içindeki payı %88 civarında olan Yataş için 6,6 milyar TL yıl sonu ciro tahminimiz yıllık bazda %131 yükselişe işaret ediyor.

Mağaza ve bayi ağını genişletmesi. Yataş’ın kendisine ait perakende mağaza sayısının artırılmasına yönelik hedefleri doğrultusunda mağaza sayısı 3Ç22 dönemi sonunda bir önceki çeyreğe göre +4 ile 99’a yükselmiştir. Aynı dönemde bayi sayısı bir önceki çeyreğe göre +52 ile 594 olmuştur. 2022 yılı son çeyreğinde de mağaza ve bayi sayılarında artışın bu hızda devam etmesini, ancak 2023 ile birlikte bu artış hızının yavaşlamasını bekliyoruz. 2022 üçüncü çeyrek sonunda yurtiçi toplam mağaza sayısının 47’si Enza Home, 40’ı Yataş Bedding, 4’ü Divanev, 8’i outlet mağaza olarak hizmet vermektedir. Toplam bayi sayısının da 195’i Enza Home, 277’si Yataş Bedding, 79’u Divanev, 43’ü Puffy olarak faaliyet göstermektedir. Yurtdışı toplam mağaza ve bayi sayısının ise 53’ü Enza Home, 23’ü Yataş Bedding, 4’ü Divanev, 67’si Corner olarak hizmet vermektedir.

İhracat pazarları ve hacimlerinin artarak devam etmesi. Yataş Grup; yurtdışı pazarlara açılma stratejisiyle önemli yollar katetmektedir. Mobilya ve yatak ürünleri, ABD’den Çin’e kadar 60 aşkın ülkede, 100’ü aşkın noktada hem franchise olarak hem corner hem de proje bazlı satılmaktadır. Türkiye’nin coğrafi avantajı ve sektörün dinamizmi kullanılarak Orta Doğu, Afrika, Avrupa, Orta Asya ve hatta Uzak Doğu öncelikli ihracat pazarları arasındadır. Son dönemde Hindistan pazarına girişinin olumlu etkisinin gelecek yıllarda ön plana çıkmasını bekliyoruz. Şirket’in bu stratejisi kapsamında, yurtdışı pazarlara açılma ve mevcut pazarlarındaki hakimiyetinin gelecek yıllarda artarak devam ettireceğini düşünüyoruz.

 

 

Deniz Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler