Sosyal Medya

Borsa

Yapı Kredi Bankası:  Piyasalarda bugün ne olacak?

Hisse Senedi: Jeopolitik risk algısındaki artış hisse senedi piyasası üzerindeki baskıyı artırmaya devam ediyor… Salı günü sert bir satış baskısıyla…

Yapı Kredi Bankası:  Piyasalarda bugün ne olacak?

Hisse Senedi: Jeopolitik risk algısındaki artış hisse senedi piyasası üzerindeki baskıyı artırmaya devam ediyor…

Salı günü sert bir satış baskısıyla karşılaşan hisse senedi piyasasında BIST100 Endeksinin günü %7,08’lik kayıpla 7,424 puandan tamamladığını görüyoruz. Yaşanan gerilemede, XUSIN Endeksindeki kayıp %7,36 olarak gerçekleşirken, XBANK Endeksindeki gerileme ise, %6,89 olarak gerçekleşti.

Genel bir değerlendirme yaptığımızda ise, jeopolitik risk algısındaki artışın hisse senedi piyasası üzerindeki baskıyı devam ettirdiğini söyleyebiliriz. Geçen hafta yaşanan sert gerilemeyle 7,400 bölgesine kadar savrulan hisse senedi piyasasında haftanın ilk iki günü bu seviyeden itibaren gözlenen tepki çabalarının 8,100 direncinden sert bir satış baskısıyla karşılaştığını söyleyebiliriz. Kapanışı, son döneme yönelik kritik bir destek hattı olarak gördüğümüz 7,400 seviyesinin hafif üzerinde tamamlayan piyasada, bu desteğin korunup korunamayacağı önümüzdeki günler için de önemli bir sinyal özelliği kazanması beklenebilir.

 

Bu paralelde, 7,400 üzerinde bir dengelenme sağlanabilmesi halinde, piyasada yeniden kademeli bir toparlanma eğilimi çabalarının öne çıkacağını söyleyebiliriz. Diğer taraftan, 7,400 desteği altında yaşanabilecek kalıcı hareketlerin, endeksin orta vadeli teknik görüntüsünde dikkate değer bozulmalara neden olabileceğini düşünüyoruz. Böyle bir gelişme halinde de, mevcut gerileme eğiliminin sırasıyla, 7,200, 7,100 ve 6,800 desteklerine doğru devam etme riski bulunduğuna inanıyoruz.

 

UsdTL: Global tarafta, jeopolitik risk piyasa fiyatlamasında baskı unsuru olmaya devam ediyor

Son bir iki gündür hafif tansiyon düşüşü yerini tekrar karamsar havaya bıraktı. Jeopolitik risklerde yaşanan risklerde yaşanan artış, güvenli liman talebi etkisiyle Dolar talebini artırıyor. ABD tarafından gelen ekonomik verilerin beklentilerden iyi gelmesi enflasyon beklentilerinde bozulma endişelerini de beraberinde getiriyor.

ABD tahvil faizleri ile birlikte Dolar talebi de artmaya devam ediyor. Lokal tarafta, jeopolitik gelişmelerde haber akışının artması, İsrail’in planladığı kara harekatının tekrar gündeme gelmesi, lokal piyasaların temkinli iyimser havasını hızlı bir şekilde bozdu. Jeopolitik haber akışı hızlı ve değişken olmaya devam ediyor. Haliyle piyasa tepkileri de sert olabiliyor.

Jeopolitik risklerin azalması lokal tarafta atılan olumlu adımların ön plana çıkmasını sağlayabilir. Bugün PPK toplantısı sonrası faiz kararı açıklanacak (saat 14:00). Piyasa medyan beklentisi 500 baz puan faiz artışı yönünde. Sıkılaşma süreci devam ettikçe, TL üzerinde oluşan baskının zamanla hafifleyeceğini düşünüyoruz.

 

Kur ılımlı yukarı eğilimini koruyor. Bu sabah 28,15 civarında işlem görüyor. Aşağıda 28,00 ve 27,50; yukarıda 28,20 ve 28,50 gün içi öne çıkan teknik seviyeler.

TL Tahvil/Bono: TCMB takip edilecek

Bugün PPK faiz kararı açıklanacak (saat 14:00). Piyasa beklentisi 500 baz puan faiz artışı yönünde. PPK faiz artışlarının sonuna yaklaşırken ufukta reel getiri fırsatı oluşmaya başladığı noktada tahvillere olan ilgi artabilir. Tahvil faizlerinde yüzde 35-40 bandı arasında dengelenme bekliyoruz.

Globalde, tahvil faizlerinde kuvvetli duruş devam ediyor. ABD tahvillerinde jeopolitik risklere rağmen alıcı çıkmaması talep tarafının yetersizliğini gösterdiğini düşünüyoruz. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yüzde 5 üstü fiyatlamalar yükselişi hızlandırabilir.

2 yıllık ve 10 yıllık TL gösterge tahviller günü sırasıyla 15 baz puan artarak ve 3 baz puan artarak, %32,76 ve %27,58 seviyesinden tamamladı.

 

 

Kaynak:  Yatırım Rotası Raporları, “Piyasalara Genel Bakış”

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler