Sosyal Medya

Borsa

Wells Fargo:  S&P500’ün peşinden koşmayın!

Wells Fargo’nun kıdemli küresel sermaye piyasaları stratejistine göre, ABD hisse senetlerindeki mevcut ralliyi takip etmek muhtemelen iyi bir fikir değil,…

Wells Fargo:  S&P500’ün peşinden koşmayın!

Wells Fargo’nun kıdemli küresel sermaye piyasaları stratejistine göre, ABD hisse senetlerindeki mevcut ralliyi takip etmek muhtemelen iyi bir fikir değil, çünkü ekonomik durgunluk hızla yaklaşıyor.

Stratejist Scott Wren Salı günü CNBC’ye verdiği demeçte, ABD bankasının hisse senetlerindeki yıldan bugüne kadarki kazançların sürmesini beklemediğini söyledi. Önümüzdeki çeyreklerde “engebeli bir seyir” beklentisiyle savunmaya yönelik bir yatırım pozisyonu benimsemekten yana olduğunu ekledi.

Wren’e  göre ekonomi muhtemelen ikinci yarıda resesyona girecek ve bu resesyon 2024’ün ilk çeyreğine kadar sürebilir.

 

ABD hisse senetleri, analistlerin yaklaşmakta olan bir ekonomik gerileme uyarısına rağmen, Federal Rezerv’in parasal sıkılaştırmayı sonlandırmaya yakın olduğuna dair beklentilerin desteğiyle bu yıl ralli yaptı. Ekonomide ise, tüketici fiyatlarındaki yıllık artış, 2022 ortasındaki %9,1’den Mayıs’ta %4’e yavaşladı.

Wren, “Biz durgunluk bekliyoruz. Ama, buna rağmen Fed’in faiz oranlarını düşürmesini beklemiyoruz, hisse başı kazanç tahminlerinin çok yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden bizim için bu ralliyi satmak daha avantajlı. Bazı hisse senetlerini daha düşük seviyelerden almak istiyoruz” dedi.

S&P500 endeksi 2023’te şimdiye kadar neredeyse %14 artarak yaklaşık 4.370’e yükseldi. Wren, göstergenin 2024 sonuna kadar 4.700’e çıkmasını bekliyor, ancak ara dönemde piyasanın bir miktar dalgalanma göreceği konusunda uyarıyor.

 

Enflasyon ılımlı olsa da, hala Fed’in %2 hedefinin iki katı ve bu, fiyat baskıları daha da hafifleyene kadar merkez bankasının tatmin olmayacağı anlamına geliyor, dedi.

 

“Bizim için harika bir TÜFE rakamıydı, beklentilerin biraz altında ve bir yıl boyunca yıllık %4. Ama kabul edelim, Fed bununla yetinmeyecek. Enflasyonun yıl sonunda 3’ün altında olacağını düşünüyoruz, ama bu Fed’i ikna etmeye yeterli değil.”

 

Don’t chase the rally in stocks because a recession is coming and current earnings estimates are too high, a Wells Fargo strategist says

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler