Sosyal Medya

Borsa

Vadeli mevduat borsanın rakibi olur mu?

Yatırımcılar bir yandan yaklaşık iki yıldır kazandıran borsa, diğer yandan son günlerde çekiciliği artan vadeli hesaplar arasında kalıyor. Peki, uzmanlar yatırımcıya ne öneriyor?

Vadeli mevduat borsanın rakibi olur mu?

Kanal D Haber’den İhsan Yalçın ve Neyfel Salman, Ekonomist Burak Arslan’la konuştu.

KORUYARAK KAZANDIRDI

Ekonomist Burak Arslan, “Son iki yılda borsa yatırımcısı enflasyona karşı kendini koruyabildi. Hatta üzerine koyan hisse senetleri de oldu” dedi.

Hem yatırımcısını korudu, hem de kazandırdı. Ama borsaya da rakip çıktı. Burak Arslan, “Şimdi faizler yüzde 35, 40 bandına çıkmaya başlarsa, o zaman belki borsadaki o yatırımcı yavaş yavaş ‘Ben risksiz bu getiriyi sağlayayım’ diye tekrar faize dönebilir mi biraz o korkutucu olabilir. Sonuç itibariyle faiz biliyorsunuz risksiz bir enstrüman” diye konuştu.

GEÇEN YIL TERCİH DEĞİŞTİ

Geçen sene mevduatta bekleyen birçok yatırımcı, borsa yükselmeye başlayınca tercihini de değiştirdi. Burak Arslan, “Geçen sene yüzde 15’lerdeyken yüzde 10-12’lerdeyken faiz mevduattan borsaya gelen yatırımcı oldu” dedi.

Borsa yatırımcısına sadece 10 ayda tam yüzde 48 kazandırdı. Hala da kazandırmaya devam ediyor. Tabii bir yandan da mevduat faizleri de yükseliyor. Şimdi akıllardaki soruysa şu; “Acaba borsaya bir alternatif mi doğuyor?” Ekonomist Burak Arslan, “Önümüzdeki iki ay boyunca 35’lerin üzerine çıkan bir faiz görebiliriz. Tabii ister istemez insanlar da şu oluyor. ‘Yani borsaya artık bir rakip mi geliyor?’ Risk almak istemeyen yatırımcılar için borsanın rakibi olabilir evet” ifadelerini kullandı.

YENİ REKOR OLABİLİR

Faizlerin cazip hale gelmeye başladığı bu günlerde borsa da yükselmeye devam ediyor.

Uzun vadede hedef 10 bin puan.

ALTIN DÜŞÜYOR

Döviz kuru: Dolar 27 lira, euro ise 28 lira seviyesinde seyrediyor. Yatırımcının güvenli limanı altın düşüşte.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler