Sosyal Medya

Borsa

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada Borsa’yı saatli bombaya benzetti

Hızla artan yatırımcı sayısıyla da dikkat çeken Borsa İstanbul’a yönelik ünlü ekonomist Atilla Yeşilada değerlendirmelerde bulundu.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada Borsa’yı saatli bombaya benzetti

Hızlı artış gösteren borsadaki yatırımcı sayısı 8 milyona kadar ulaştı. Bir anda hareketlenen borsaya dair ünlü ekonomist Atilla Yeşilada değerlendirmeler yaptı.

Hem Türk Lirası hem de dolar kurunda yükselmeler yaşayarak, son zamanların en çok kazandıran yatırım aracı olarak görüldü. Halka arzın ardından borsada yatırımcı sayısı 8 milyona yaklaştı.

Son hafta itibariyle borsaya 500 bine varan yeni yatırımcıların katılmasıyla birlikte, işlemlerin yüzde 25’lik kısmını 30 yaş altındaki genç girişimcilerden oluşuyor.

Verilere göre borsanın yüzde 80’ini yeni yatırımcılar oluştururken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada’dan değerlendirmeler geldi.

GİZLİ TEHLİKE

Borsa konusunda korkuları olduğunu belirten ünlü ekonomist, şirket ismi vererek uyardı. Ebebek’ten çok alışveriş yaptığını, mal kalitesinin ve hizmetinin iyi olduğunu söyleyen Yeşilada, halka arzına 3.5 milyon yatırımcının katıldığına dikkat çekti. Bu durum, ABD’liler tarafından “Feeding Frenzy” olarak nitelendiriyor. Bu terimi ise köpekbalıklarının kan kokusuna gelip, birbirilerini parçalama hikayesi olarak işaret etti. Bu işin sonunun kötü olduğunu vurgulayarak, yatırımcılar uyardı. Halka arza mal bulunmadığında ikinci piyasaya saldırılacağını söyleyerek, “Bireysel yatırımcının zaten borsaya sokulması çok kötü bir fikirdi. Korkunç kötü bir fikirdi ve bu şekilde azgın bir katılım furyası yaşıyoruz.” dedi.

SAATLİ BOMBA

Borsa İstanbul’da sürekli olarak yükselen yatırımcı sayısı ile birlikte, amatör yatırımcı sayısındaki rekora dikkat çekti. Yaşanacak kötü bir durumda herkesin kapıya yöneleceğini belirten Yeşilada “Borsa İstanbul için en büyük risk, bireysel yatırımcı sayısının 8 milyona ulaşmasıdır. Borsayı bireysel yatırımcıya açmak felaket bir fikirdi. Diliyorum ki ilerleyen yıllarda bu nedenle perişan olan insanlar görmeyiz. Çünkü borsadan çok korkuyorum. Bir saatli bomba benim için.” ifadelerine yer verdi.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler