Sosyal Medya

Borsa

S&P Global, SVB Financial ve Silicon Valley Bank kredi notlarını düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, SVB Financial Group ve Silicon Valley Bank’ın kredi notlarını düşürdü. SVB’nin, Çarşamba günü bilançosunu…

S&P Global, SVB Financial ve Silicon Valley Bank kredi notlarını düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, SVB Financial Group ve Silicon Valley Bank’ın kredi notlarını düşürdü.

SVB’nin, Çarşamba günü bilançosunu desteklemek için 1,75 milyar dolarlık bir satış başlatması, yatırımcıların sermaye artırımının yeterli olup olmadığı konusunda endişeleriyle birlikte hisselerinde yüzde 60 düşüş yaşandı ve 2016 yılından bu yana en düşük seviyesine geldi.

SVB’nin CEO’su Gregory Becker’in, bankadaki paralarının güvende olduğundan emin olmak için müşterileri aradığı yönünde haberler yayımlandı.

Bu gelişmelerin ardından S&P Global, SVB Financial Group’un uzun vadeli notunu “BBB”den “BBB-“ye, Silicon Valley Bank’ın uzun vadeli notunu ise “BBB+”dan “‘BBB”ye düşürdüğünü açıkladı.

S&P Global, “Her iki kuruluşa ilişkin olumsuz görünüm, SVB’nin mevduat tabanının, bilançosunu finanse etmek için daha maliyetli şarta bağlı likidite kaynaklarına bağımlılığını artırarak, ortalama bir ABD bankasına göre daha fazla oynaklık sergilemeye devam edebileceği görüşümüzü yansıtıyor.” denildi.

 

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler