Sosyal Medya

Borsa

Sabah Strateji:  Borsa ve Dolar Endeksi’nde yukarı trend

BIST-100 Güne Başlangıç Bugün gerçekleşecek oylama öncesi ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’nin borç tavanının yükseltilmesiyle…

Sabah Strateji:  Borsa ve Dolar Endeksi’nde yukarı trend

BIST-100 Güne Başlangıç

Bugün gerçekleşecek oylama öncesi ABD Başkanı Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy’nin borç tavanının yükseltilmesiyle ilgili yasa tasarısı için gerekli desteği toplayacaklarından emin olduklarını ifade etmesi piyasaları destekledi. BIST-100 Endeksi dün %3,83’lük kazançla günü 4.951,35 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık seyirle kapatırken, ABD vadelilerinde bu sabah satıcılı seyir etkili oluyor.

Asya piyasalarında kırmızı renk hâkim. Avrupa borsalarının güne zayıf açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 20,39 TL – 20,40 TL aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 20,65’li seviyelerden işlem görüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne pozitif bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Seçim sonrası haftaya pozitif başlayan endekste dün de bu seyrin devamı görüldü. Cuma günü açıklanması beklenen kabinede ekonomi yönetimine ilişkin beklentiler piyasada fiyatlandığı görülüyor. Bir süredir baskı altında olan bankacılık sektöründeki güçlü alımlar, endeksi 5 bin bölgesine kadar taşıdı. Yükselişlerde hacmin artış göstermesini olumlu olarak değerlendiriyoruz. Teknik olarak, kısa vadede 4.700 üstünde yükseliş ivmesinin korunacağını düşündüğümüz endekste, gün içi yükselişlerde 4.980-5.000 bölgesini ilk güçlü direnç olarak takip edeceğiz. Bölge üstünde kalıcılık sağlanması halinde 5.100 ve tarihi zirveden başlayan düşüş trendinin geçtiği 5.200 seviyeleri takip edilebilir. Trend direncine doğru olası yükselişler sonrası kar satışları görülebilir. Gün içi geri çekilmelerde 4.890 önemli destek olmakla birlikte altına sarkmalarda 4.830 ve 4.780 destekler olarak takip edilebilir.

Dolar/TL

Yurt içerisinde dış ticaret açığı nisanda 8,74 milyar dolar olarak gerçekleşirken, bu yılın ilk dört ayındaki toplam dış ticaret açığı 43,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yılın ilk dört ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı ise %65,1 düzeyinde oluştu. ABD tarafına baktığımızda tüketici güven endeksi mayısta 103,2 seviyesinden 102,3 seviyesine gerilerken 100 seviyesinin üzerindeki seyrini sürdürdü. Kurda seçimlerin geride kalmasının ardından hafta başından itibaren yükseliş eğilimleri görülmekte. Bugün yurt içerisinde büyüme verisi takip edilecek olup, ABD tarafında ise JOLT açık iş sayısı ve Fed’in Bej Kitap raporu takip edilecek.

Dolar/TL, bu sabah saat 08:30 itibariyle 20,65’li seviyelerde yükseliş eğilimi içerisinde hareket ediyor. Dolar endeksi ise 104,32 civarında bulunuyor.

Gedik Yatırım sabah bülteninden alıntıdır

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler