Sosyal Medya

Borsa

PTT de borsaya geliyor! PttAVM’nin yüzde 15’i halka arz edilecek

Borsa İstanbul’da halka arz dalgası devam ediyor. Türkiye Varlık Fonu'nun devraldığı PTT, halka arz için hazırlıklarını sürdürüyor.

PTT de borsaya geliyor! PttAVM’nin yüzde 15’i halka arz edilecek

Borsa İstanbul’da halka arz dalgası devam ediyor. Türkiye Varlık Fonu’nun devraldığı PTT, halka arz için hazırlıklarını sürdürüyor.

PTT’nin iştiraki olan PttAVM’nin yüzde 15’ini halka arz etme planlarını PTT Genel Müdürü Hakan Gülten açıkladı. Gülten, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) gerekli başvurunun yapıldığını belirtti.

 

PTT’nin iştiraki PttAVM’nin halka arz kararını bir televizyon programında duyuran Gülten, “PttAVM’yi halka arz edip elde edeceğimiz geliri depo kurma ve PttAVM’ye yapacağımız yatırımlara yönlendirmeyi planlıyoruz. Halka arz çalışmaları yaklaşık iki yıldır devam ediyor ve kararımızı önümüzdeki aylar içinde alacağız. Şu anda SPK ile görüşmelerimiz devam ediyor, başvurumuzu tamamladık. PttAVM’nin yüzde 15’ini halka arz etmeyi hedefliyoruz. PTT, Varlık Fonu’na ait bir şirket olduğu için Varlık Fonu ile birlikte hareket edip bu konuda karar vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

Gülten, PttAVM’nin 2011 yılında Türkiye’nin ilk ve tek pazaryeri olarak kurulduğunu belirterek, “Şu anda ürün adetimiz ve üye sayımız milyonlarla ifade ediliyor. Türkiye’deki satıcıların ürünlerini dünya çapında ulaştırmaya çalışıyoruz. Bir zamanlar yüz kişiye ulaşan esnafımız, şu anda milyarlarca insanın dikkatini çekebilecek bir potansiyele sahip durumda. PttAVM’de yaptığımız yatırımlarla bunu geliştirdik. Şu anda Katar’da ülkenin Posta İdaresi ile bir e-ticaret sitemiz bulunuyor. Sadece Katar ile sınırlı kalmayarak, dünya genelindeki bütün Posta İdareleri’nin ilgisini çekiyoruz. ‘Bu başarıyı nasıl elde ettiniz, nasıl yapıyorsunuz?’ şeklinde sunumlar alıyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler