Sosyal Medya

Borsa

Mega Metal’in halka arzı için talep toplama tarihleri açıklandı

Bakır tel sektöründe faaliyet gösteren Mega Metal'in halka arzı için talep toplama tarihleri duyuruldu.

Mega Metal’in halka arzı için talep toplama tarihleri açıklandı

Bakır tel sektöründe faaliyet gösteren Mega Metal’in halka arzı için talep toplama tarihleri duyuruldu.

 

 

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde gerçekleştirilecek halka arzda Mega Metal’in hisse fiyatı 28,3 TL olacak.

 

Şirket, halka arz edilecek hisselerin yüzde 75’ini bireysel yatırımcılara, yüzde 24’ünü yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 1’ini ise şirket çalışanlarına ayırırken, halka arzın büyüklüğü 1 milyar 725 milyon TL olarak öngörülüyor.

 

Mega Metal’in halka arzı için talep toplama süreci 7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek.

 

Şirketin halka arzı kapsamında yapılan toplantıda konuşan Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, şirketin 2005 yılında Kayseri’deki fabrikalarında elektrik, elektronik, haberleşme, enerji üretimi ve dağıtımı, elektroteknik, yenilenebilir enerji, ev aletleri, savunma ve otomotiv endüstrisinde kullanılan yüksek teknolojili ince bakır tel üretimi gerçekleştirdiğini ifade etti.

 

Turgut, halka arzın şirketin küresel ölçekteki yatırımlarını hızlandırarak özellikle Avrupa ve Amerika kıtalarında rekabet gücünü artıracağını belirterek, “Ürünlerimiz, cep telefonlarından otomobillere, hastane cihazlarından uzay keşfine kadar birçok alanda kullanılıyor. Biz olmasaydık, bu cihazları kullanmak mümkün olmazdı” dedi.

 

Turgut, sektörde büyüme, yeni kapasite oluşturma ve ürün çeşitliliği eklemek için yatırım yapmanın önemine vurgu yaparak, şirketin öz kaynakları ve güçlü finans yönetimi politikalarıyla bugüne kadar yatırımlar gerçekleştirdiğini belirtti. Halka arzın önemli bir finansman kaynağı olduğunu söyleyen Turgut, bu imkanı da değerlendirmek istediklerini dile getirdi.

 

Şirketin küresel pazardaki rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini belirten Turgut, halka arzdan elde edilecek gelirle Türkiye ve yurtdışında planladıkları yeni yatırımları hayata geçireceklerini açıkladı.

 

Kurumsallaşmanın önemine değinen Turgut, şeffaflık ve denetlenebilirlikle yatırımcı güvenini artırmanın, şirketin sürdürülebilir büyüme için kritik olduğunu söyledi. Ayrıca, Sermaye Piyasası Kurulu’nun getirdiği kurallara uyum sağlamanın şirketler için sağlıklı bir yönetim ortamı yarattığını ve bu doğrultuda adımlar atacaklarını ifade etti.

 

A1 Capital Genel Müdürü Serkan Esenpak ise Mega Metal’in halka arzıyla bu yıl içinde 10’dan fazla şirketin halka arzını gerçekleştirdiklerini ve Mega Metal’in bu süreci taçlandırdığını belirtti. Esenpak, Mega Metal’in Türkiye’nin önde gelen sanayi şirketlerinden biri olduğunu vurgulayarak, şirketin İSO 500 listesinde yer almasının önemli bir başarı olduğunu ve Türkiye’deki büyük sanayi ve ihracatçı şirketlerin halka arzının sermaye piyasaları için büyük bir değer taşıdığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler