Sosyal Medya

Borsa

İşte halka arzı onaylanan TAB Gıda ayrıntıları

Türkiye'nin önde gelen hızlı servis restoran zincirlerinden biri olan TAB Gıda San. ve Tic. A.Ş. (TABGD), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arz başvurusu onaylanarak dikkat çekiyor

İşte halka arzı onaylanan TAB Gıda ayrıntıları

Türkiye’nin önde gelen hızlı servis restoran zincirlerinden biri olan TAB Gıda San. ve Tic. A.Ş. (TABGD), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arz başvurusu onaylanarak dikkat çekiyor.

 

 

 

1994 yılından bu yana gıda sektöründe faaliyet gösteren şirket, günümüzde Türkiye’nin önde gelen fast-food markalarından bazılarını temsil etmekte ve geliştirmektedir. Aralarında Burger King, Popeyes, Arby’s, Sbarro, Usta Dönerci, Usta Pideci ve Subway gibi dünya çapında tanınmış markaların da bulunduğu bu markaların Türkiye’deki temsilcisi konumundadır.

 

Ayrıca, TAB Gıda San. ve Tic. A.Ş. (TABGD), kendi oluşturduğu markalarla da gıda sektöründe önemli bir yere sahiptir.

 

ŞU ANDA ÇİN’DE 200’DEN FAZLA ŞEHİRDE HİZMET SUNMAKTA

 

TFI TAB Gıda Yatırımları, 2012 yılında Çin pazarına adım atmış ve Burger King Holdings Ltd. (BK Çin) şirketini kurarak büyük bir başarı elde etmiştir. Kısa süre içinde, BK Çin, Çin’in en büyük hızlı servis restoran zincirlerinden biri haline gelmiştir. BK Çin, Burger King markasının Çin’deki tek lisans sahibi ve işletmecisidir ve 200’den fazla şehirde 1.450’den fazla restoranla Çinli müşterilere ürünler sunmaktadır. BK Çin, sektör liderliğini sürdürmek ve müşteri memnuniyetini artırmak için yeni restoranlar açma ve genişletme çalışmalarını sürdürmektedir.

 

TAB Gıda’nın çatısı altındaki şirketler, gıda işletmeciliği ile ilgili tüm gereksinimlere kendi içinde çözüm sunabilen bir gıda ekosistemine sahiptir.

 

TABGD, bu şirketlerle birlikte, restoranlarında kullanılan tüm hammaddeyi yerel büyük tedarikçilerden karşılamakta ve yerel tedarik zincirine katkıda bulunmaktadır.

 

ÜNLÜ ŞİRKETLERLE İŞ BİRLİĞİ

 

TAB Gıda, Türkiye’nin ve dünyanın en tanınmış markaları, Amasya Et Ürünleri, Atakey, Ekmek Unlu Gıda, Coca-Cola (CCOLA), Beypiliç, Kraft Heinz, Dimes, Konya Şeker ve BTA gibi markalarla işbirliği yaparak ziyaretçilerine her zaman yüksek kaliteli ürünler sunma çabası içerisindedir.

 

TAB Gıda San. ve Tic. A.Ş., Türkiye’deki hızlı servis sektörünün gelişimine katkıda bulunan, dünya genelinde sevilen markaları Türk tüketicileriyle buluşturan ve kendi oluşturduğu markalarla da gıda hizmetleri sunan bir şirkettir.

 

HALKA ARZINA YEŞİL IŞIK

 

TAB Gıda San. ve Tic. A.Ş. (TABGD), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arzını gerçekleştirecek.

 

Şirket, toplamda 52.500.000 TL nominal değerli hisselerini bireysel yatırımcılara ve şirket çalışanlarına eşit bir şekilde dağıtma stratejisiyle 130,00 TL birim fiyatla halka arz edecek. Bu halka arz, 6,8 Milyar TL’lik büyük bir halka arz büyüklüğüne sahip olarak önemli bir kilometre taşı oluşturuyor.

 

Halka arzı, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin lider olduğu konsorsiyum yürütüyor.

 

Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş. halka arz tarihleri belli oldu. 6,8 milyar TL halka arz büyüklüğü ile son dönemin en büyük halka arzlarından biri olacak olan TAB Gıda halka açıklık oranı yüzde 18,5 olarak açıklandı.

 

Bireysele eşit dağıtım olarak gerçekleşek Tab Gıda 52.500.000 adet lot dağıtımı yapacak. Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görecek olan Tab Gıda, ‘TABGD’ hisse adıyla halka arz edilecek.

 

TAB GIDA NE ZAMAN HALKA ARZ OLACAK?

 

Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş. halka arz oluyor. Tab Gıda 18-19-20 Ekim tarihlerinde talep toplayacak.

 

TAB GIDA HALKA ARZ FİYATI NE KADAR?

 

TAB Gıda halka arz hisse fiyatı 130 TL olarak açıklandı. TAB Gıda Borsa Kodu “(TABGD)” olacak.

 

 

 

Para Analiz

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler