Sosyal Medya

Borsa

Halka arzına günler kalan Borlease’in hedefleri anlatıldı

Borlease, halka arz hazırlıklarını hızla sürdürüyor ve hedef büyüme potansiyeliyle yatırımcıları heyecanlandırıyor. Borlease Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Cem Hancan, şirketin halka arzında payların ek satışla yüzde 30'a çıkacağını açıkladı ve elde edilen fonların büyümeye yönlendirileceğini vurguladı.

Halka arzına günler kalan Borlease’in hedefleri anlatıldı

Borlease Otomotiv, operasyonel kiralama hizmetlerinin yanı sıra Sixt Rent A Car işbirliğiyle müşterilerin günlük, haftalık ve aylık ihtiyaçlarını karşılama konusunda başarılı bir şekilde faaliyet gösteriyor. Hancan, Sixt Rent A Car’ın Türkiye genelinde 32 farklı noktada hizmet verdiğini belirtti ve bu hizmetlerin toplamının günlük ve uzun vadeli kiralama alanlarında faaliyet gösteren bir firmayı halka arz etme amacını taşıdığını ifade etti.

Türkiye operasyonel kiralama sektöründe 260 bin araçlık bir stok olduğunu vurgulayan Hancan, Borlease’in yaklaşık 8 bin araçla müşterilere hizmet sunduğunu ve Türkiye’nin her ilinde faaliyet gösterdiğini belirtti.

Hancan ayrıca, şirketin halka arzının yüzde 27’lik bir kısmının şu anda tamamlandığını ve ek satışla birlikte bu oranın yüzde 30’a kadar çıkabileceğini belirtti. Şirketin 10 yıl süren başarılı geçmişine atıfta bulunan Hancan, halka arzın, finansman geliri elde etme ve büyüme potansiyelini artırma fırsatını sunduğunu vurguladı.

Borlease Otomotiv’in 2013 yılında 2 milyon TL sermaye ile kurulduğunu hatırlatan Hancan, şirketin şu anki varlığının 6 milyar TL olduğunu ve geçen yıl 2 milyar TL ciro elde ettiğini belirtti. Ayrıca, şirketin yüzde 40 civarında bir EBITDA marjıyla çalıştığını ve yüzde 18 karlılık oranına sahip olduğunu söyledi. Hancan, 2023 için de benzer hedeflerinin olduğunu ve halka arz sonrası karlılık hedeflerini gerçekleştireceklerine olan inançlarını paylaştı.

İLGİLİ HABERİsrail’deki Hamas çatışması Tel Aviv Borsası’nı da etkiledi: Endeks ve bankacılık hisseleri düştü!İsrail’deki Hamas çatışması Tel Aviv Borsası’nı da etkiledi: Endeks ve bankacılık hisseleri düştü!

İLGİLİ HABERHamas’ın İsrail saldırısı borsa, altın, dolar ve piyasalarda genel olarak nasıl etki yaratacak?Hamas’ın İsrail saldırısı borsa, altın, dolar ve piyasalarda genel olarak nasıl etki yaratacak?

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler