Sosyal Medya

Borsa

GCM Yatırım:  Borsa’da bu hafta ne olacak?

Endeks haftayı %4.24 ile kapatırken, alımların genele yayıldığını söylemek mümkün. BIST30 %4.43, XYUZO %3.73, XTUMY %3.38 yükseliş ile BIST100 endeksine…

GCM Yatırım:  Borsa’da bu hafta ne olacak?

Endeks haftayı %4.24 ile kapatırken, alımların genele yayıldığını söylemek mümkün. BIST30 %4.43, XYUZO %3.73, XTUMY %3.38 yükseliş ile BIST100 endeksine paralel seyretti diyebiliriz. Geçen hafta Bankalardaki alımlar dikkat çekerken, XBANK %9.26 yükseldi.

OVP ile ilgili açıklamalar, Türkiye’nin gri listeden çıkmasına yönelik açıklamalar, yabancılarla swap kanallarının yeniden açılacağına yönelik piyasada çıkan söylemler Borsayı desteklerken, Yabancıların alımlarının sürdüğünü gördük. Yabancı takas oranı seçim sonrasındaki %27.50 seviyelerinde %31.05 seviyesine yükseldi.

Genel olarak Borsa için pozitif görüşümüzü koruyoruz. Endekste 8200 hedefi korunuyor ve bu seviye ilerleyen günlerde test edilebilir. Kısa vadede 7400 seviyesi destek olarak izlenebilir. Pozisyonların korunmasını önerirken, düzeltmelerde satışların derinleşmesini beklemiyoruz.

 

Önümüzdeki hafta 14 Ağustos PGSUS, TTKOM, 15 Ağustos AKSEN, ASELS, 16 Ağustos ENKAI, SOKM, 17 Ağustos BIMAS, TCELL ve ULKER 2Ç finansallarının açıklanması bekleniyor.

 

Leasing Sektörü Haftanın Kazananı

 

Haftanın en çok artan endeksleri, %14.08 ile Leasing sektörü olurken, bunu %12.61 ile Ticaret ve %9.26 ile Bankacılık endeksi izledi.

 

En çok düşen endeks ise %1.66 düşüş ile Spor endeksi oldu. Bunu %1.14 düşüş ile Kimya ve %0.84 düşüş ile Tekstil sektörü izledi.

 

İçeride Haber Akışları, Dışarıda Euro Bölgesi TÜFE Verisi

 

Haftalık veri takviminde, içeriye bakıldığında Salı günü Hazine ihalesi ve Temmuz ayı Tarım ÜFE verisi ile Merkezi Yönetim Bütçe Dengesi verileri alınacak. Bunun dışında önemli veri akışı bulunmuyor. Ekonomi yönetiminden gelecek açıklamalar, yurtdışı kuruluşların yazacağı raporlar yine takip edilecek.

 

Dışarıda ABD kanadında ise, Saı günü ZEW Beklenti Endeksi ve Temmuz perakende satışlar izlenecek. Çarşamba günü ise Temmuz Sanayi Üretim verisi izlenecek. Euro Bölgesine bakarsak, Salı günü ZEW Ekonomik Beklenti Endeksi izlenirken, Salı günü Haziran Sanayi Üretim verisi ve 2Ç büyüme 2.tahmin verileri alınacak. Cuma günü Temmuz TÜFE verisi önemli bir veri olacak.

 

Borsa Endeksi 8200‘e Gözünü Dikti

Teknik olarak güçlü seyir devam ediyor. 8200 teknik hedefi korunurken, göstergeler güçlü. Kısa vadede destek olarak 7400 seviyesi izlenebilir. Bu seviyenin altına gerilemesi durumunda kar satışları güçlenebilir. Ancak şu an bu noktada değiliz ve 8200 direncine doğru momentum korunuyor. 8200 seviyesinde kar satışlarının gelmesi muhtemel olabilir.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler