Sosyal Medya

Borsa

Düşüşle kapanan borsada günün yükselen hisseleri

İsrail'de Tel Aviv Borsası yükselirken Borsa İstanbul'un düşüşle günü kapatması dikkat çekti. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yüzde 2 bandında düşüşle başladıktan sonra son saate kadar gün boyunca yatay olarak hareket etti.

Düşüşle kapanan borsada günün yükselen hisseleri

BIST 100 endeksi, yüzde 3,21 değer kaybederek günü 8.193,44 puandan bitirdi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 271,48 puan azalırken, toplam işlem hacmi 135,7 milyar lira düzeyinde oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 3,17 ve holding endeksi yüzde 3,58 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren yüzde 6,66 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı.

Bu arada İsrail’de Tel Aviv Borsası yükselirken Borsa İstanbul’un düşüşle günü kapatması dikkat çekti.

Borsa İstanbul’da 9 Ekim Pazartesi günü oldukça dalgalı bir seyir izlendi. Sabah seansında yaşanan satışlarla BIST 100 endeksi, 8.270 puana kadar geriledi. Ancak günün ilerleyen saatlerinde dip seviyeden gelen kısmi alımlarla birlikte endeks, ortalama olarak 8.300 – 8.350 puan bandında yatay bir seyir izledi. Ancak son saate gelindiğinde satışlar hız kazandı ve endeks, %3’lük bir değer kaybı yaşayarak 8.200 puan sınırına geriledi.

Borsa İstanbul’da Investing.com’un derlediği bilgilere göre 9 Ekim Pazartesi günü en çok satış gören sektörler arasında spor, faktöring, sigorta, elektrik, baskı ve ulaştırma sektörleri bulunuyor ve bu sektörler %4’ün üzerinde düşüş yaşadı. Son saatlerde ise teknoloji sektörü %1 bandında bir yükseliş kaydederken, petrokimya sektörü ise nötr bir seyir izledi. Bankalar, %2’ye yakın bir düşüş yaşarken, holding sektörü %2,5 değer kaybı yaşadı.

BIST 100 endeksinde bugün en çok yükselen hisseler sırasıyla OTKAR, KONYA, ASELS, VAKBN ve HEKTS olarak kaydedildi. En çok düşen hisseler ise ZOREN, EUREN, TAVHL, TKFEN ve EUPWR şeklinde sıralandı.

Borsa İstanbul genelinde kapanışa doğru 14 hisse tavan fiyatından işlem görürken, COSMO, FENER ve NATEN payları kapanışta taban fiyatına gerileyen hisseler olarak dikkat çekti.

Günün hacim açısından en aktif hisseleri ise ZOREN, PETKM, ASELS, EREGL ve TUPRS olarak öne çıktı.

Bu arada küresel piyasalar, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar nedeniyle yeni haftaya negatif bir seyirle başlarken, bölgeden gelecek haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceği tahmin ediliyor.

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERİsrail-Hamas çatışmaları en çok Tel Aviv Borsası ile Borsa İstanbul’u etkiledi!İsrail-Hamas çatışmaları en çok Tel Aviv Borsası ile Borsa İstanbul’u etkiledi!

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler