Sosyal Medya

Borsa

Borsanın sert düşüşünde kazandıran hisseler!

Borsa İstanbul'da 16 Ekim 2023 Pazartesi günü BIST 100 endeksi düşüş eğilimini sürdürdü. Güne yükselişle başlasa da, sabah saatlerinde 8.252 puana kadar yükseldikten sonra satıcı işlemler arttı ve endeks gün boyunca düşüş yaşadı. Son saatlere girilirken 8.000 puanın altına inen endeks, günü %2'lik bir düşüşle 7.940 puan civarında tamamladı. Günlük işlem hacmi ise 100 milyar dolar seviyelerinde gerçekleşti.

Borsanın sert düşüşünde kazandıran hisseler!

16 Ekim 2023 Pazartesi gününü sonuna doğru endeks bazında bakıldığında, faktoring, teknoloji, mineral ürünleri ve gıda sektörleri en çok gerileyen sektörler arasında yer aldı. Ancak, spor, ulaştırma, holding ve tekstil sektörleri kısmi yükseliş kaydetti. Bankalar ise kapanışa doğru yaklaşık %1’lik bir düşüş yaşadı.

Paraanaliz.com’un Investing.com’dan derlediği bilgilere göre BIST 100 endeksine dahil hisseler arasında, bugün en çok kazandıran hisseler şunlar oldu:

IPEKE

KOZAA

KORDS

AKSA

DOHOL

Bugün en çok kaybettiren hisseler ise şöyle:

KONYA

YEOTK

BRYAT

BRSAN

BUCIM

İşlem hacmi açısından, günün en aktif hisseleri şöyle sıralandı:

KOZAL

PETKM

EREGL

KOZAA

TUPRS

PARA ANALİZ

İLGİLİ HABERBorsa neden düşüyor?Borsa neden düşüyor?

İLGİLİ HABERHafta başlangıcında piyasalar: Borsa, altın, dolar, petrolHafta başlangıcında piyasalar: Borsa, altın, dolar, petrol

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler